Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koláčky kynuté v troubě

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marusska

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: cca 30 koláčků

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 850 kJ /
2 115 kcal
Bílkoviny76,16 g
Tuky21,45 g
Vláknina21,40 g
Cholesterol 438 mg
Sodík 131 mg
Sůl0,27 g
Sacharidy393,69 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny smícháme dohromady. Krok 2: Ve vlažném mléku rozpustíme kostky cukru nebo tři lžíce krystalu. Krok 3: Rozválíme těsto a rádýlkem nakrájíme čtverečky asi 6x6cm, naplníme tvarohem (marmeládou nebo ořechovou náplní, jak kdo má rád), dáme na plech a potřeme rozmíchaným vajíčkem. Kvásek se nedělá. Krok 4: Pečeme při teplotě 180°C do růžova (10-15min.v ele.troubě). Krok 5: Po vychladnutí pocukrujeme a můžeme podávat.

Zveřejněno 17. 2. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláčky kynuté v troubě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jKq4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláčky kynuté v troubě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jKq4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

tak těch 80 g droždí jsem si ani nějak nevšimla, na půl kila mouky je to fakt moc :-O

Skutočne som robila podľa receptu,. pretože takéto koláčky som nerobievala, a boli výborné. Skutočne s nimi nebol problém, iba ak to, že prvý raz ich bolo málo. :-D
K tým mieram, držím sa klasiky, 1 hrnček=250 ml, 1 pohár=200 ml. ;-)

Ja bežne na 500 g múky dávam 250 ml mlieka. Myslím, že si cesto dlho spracúvala v rukách a tuk sa rozpúšťal, cesto redlo, potom si pridávala múku a tým došlo k vytvoreniu "podrážkového" efektu. Proste je treba rýchlo pracovať s cestom, aby neredlo a nekyslo. (Kysne až v rúre. ) Tejaja je spoľahlivá - recept odskúšala a všetko v pohode - pozri komentár nižšie.

No promiňte, ale ten recept je celý napsaný na dvě věci 8-(
SUROVINY:
I u těchto koláčů stačí na 500g ph. mouky 42 čerstvého droždí (jednodušší je s moukou promíchat sušené droždí)
Tuk může být i "povolený", ale droždí se jen ROZPUSTÍ a to JEN v trošce oslazeného mléka
POSTUP:
Asi by bylo žádoucí z gruntu přepsat body 1 a 2, že ;-(:-((:-//:-)

možná by chtělo do receptu napsat, jak velká je ta sklenka mléka, pokud tam někdo nalije třeba tu 400 ml z IKEA, musí to mít jasně řídké:-)

Nelly7: sklenka mívá méně, 200 ml:-)

hosta: myslím že i tak to těsto nemělo být tak řídké, a chuťově hrůza

Už nikdy více, chutnají jako podrážka, těsto bylo řídké, musela jsem přidat hooodně mouky aby se s ním dalo vůbec pracovat, vůbec nejsou sladké, jsou prostě podrážkové. :no::-!

Nelly7: a nerozpustila jsi náhodou ten tuk? Ten se tuhý jen strouhá a rychle zapracuje. Já byla spokojená:-)

hosta: strouhala jsem ho podle receptu

S cestom sa výborne pracovalo. :yes: Koláčky boli rýchlo hotové a návšteva spokojná. :-);-)

díky za úpravu receptu, už ho mám uložený;-):-))

Marusska: aháá - ty kostky cukru mne zmátly;-):-D:yes:

Marusska: to ale dopiš do receptu, v komentářích to nikdo hledat nebude

Omlouvám se, kostky cukru se rozpustí ve vlažném mléku anebo se můžou dát tři lžičky krystalu.
A kvásek se u těchto koláčů nedělá;-)vše se zapracuje v hladké těsto.

Ovsem tady mame tri kostky cukru ;-), jak je zapracujeme do testa :-?

hosta:mám pocit že tyhle koláčky jsem už dělala a kvásek jsem nedělala;-)
Jsou moc dobré:yes:

No - asi chybí údaj, že z kvasnic, cukru a části mléka se předem udělá kvásek, ne?

Tématické fráze:
kynuté koláče, kynuté koláčky, kynutí těsta v troube, koláčky že 100% tuku, 100 tuk koláčky, kynutí v troubě, kynuté koláče recept, kynuté recepty, testo kynute v troubě, kynute kolace ze 100% tuku, koláčky ze 100% tuku bez droždí, kvasnice nelly, koláče ze 100 tuku, recept na kynute koláčky, nekynute kolacky 100% tuku, koláčky 100 tuk,droždí, tvarohové koláčky ze 100% tuku, nekynute buchty ze 100% tuku, nekynute svatebni kolacky ze 100%tuku

Suroviny:
mouka polohrubá, tuk 100%, žloutek, sůl, mléko, kvasnice, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu