Jehněčí na švestkách
Slavnostní a výjimečně chutný pokrm je jemné jehněčí maso marinované v medu a ovocné šťávě, pečené dozlatova a podávané s voňavou švestkovou omáčkou, kořeněnou skořicí a hřebíčkem. Podávaný s rýží okouzlí všechny vaše strávníky.
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 654 kJ / 873 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 3,03 g | 
| Tuky | 50,05 g | 
| Vláknina | 10,20 g | 
| Cholesterol | 51 mg | 
| Sodík | 22 mg | 
| Sůl | 0,00 g | 
| Sacharidy | 79,10 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Mäso z chrbta narežeme až po kosť.
	Krok 2: Zmiešame med, šťavu a olej a mäso dobre potrieme aj do zárezov. Necháme v chlade marinovať  aspoň 12 hodín. Potom mäso osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a upečieme domäkka. Ak treba, podlievame, aby sme mali dostatok výpeku na omáčku.
	Krok 3: Potom mäso vyberieme a udržiavame v teple.
	Krok 4: Výpek z mäsa prelejeme do panvice, vložíme maslo, narezanú cibuľu a orestujeme ju. Pridáme slivky, posypeme cukrom, pridáme škoricu a klinčeky a opekáme asi 3 minúty.
	Krok 5: Podlejeme vínom, v ktorom rozmiešame solamyl a ešte niekoľko minút necháme variť, kým omáčka nezhustne.
	Krok 6: Podávame s ryžou.
Zveřejněno 18. 2. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Jehněčí na švestkách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kLZJ
Moje poznámka
					
				
Jehněčí na švestkách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kLZJ
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 6 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 8 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 10 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 13 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 2 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 4 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 5 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 5 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 6 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 7 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 7 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 8 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 8 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 8 hodinami
						Tématické fráze:
						
							skopove na svestkach, 
						
						
							jehněčí maso na švestkách, 
						
						
							jehneci na švestek, 
						
						
							jehneci se švestkami, 
						
						
							jehněčé maso globus, 
						
						
							jehněčí na šveskách recepty, 
						
						
							globus jehněčí maso, 
						
						
							jehněčí kýta na svestkach, 
						
						
							jehněčí s černou omáčka, 
						
						
							jehněčí na švetkách, 
						
						
							jehněčína švestkách, 
						
						
							jehneci na svestkech
						
					
						Suroviny:
						
							máslo, 
						
						
							cibule, 
						
						
							švestky, 
						
						
							skořice celá, 
						
						
							koření hřebíček, 
						
						
							cukr, 
						
						
							sůl, 
						
						
							koření černé mleté, 
						
						
							solamyl, 
						
						
							víno bílé, 
						
						
							olej, 
						
						
							med, 
						
						
							šťáva citronová
						
					
	
			
	
	
	
	
	
Komentáře (10)
mika59, Jana Remková : Ďakujem.
Jahňacie mäso je jedno z najzdravších mias, určite podstatne zdravšie ako bravčové, ale je to vec každého, čo je, nie?
Jé nechybí ti cukr v Surovinách?