Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dort srdce ovocné

Troufnete si na krásně zdobené šlehačkové srdce s broskvemi zalitými v želé? Dort je na přípravu náročnější, ale po dokončení udělá o to větší radost. Mramorový korpus, lahodný šlehačkový krém a šťavnaté broskve.

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

marunda marunda

Náročný

Doba přípravy 165 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 45 min bez doby chlazení

165 min (120 min příprava + 45 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

Suroviny pro 1 kus

dortová forma ve tvaru srdce 19 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme mramorový korpus (viz. poznámka). Nalijeme do nepřilnavé srdcové formy a upečeme. Necháme vystydnout. Krok 2: Korpus 2x rozřízneme. Spodek promažeme marmeládou. Přiložíme další korpus a ten promažeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem. Krok 3: Když máme srdce namazané, vezmeme nůž a asi 1,5 cm od okraje pomalu nožem nakreslíme tvar srdce, ale ne moc hluboko. Krok 4: Pak vezmeme lžičku a vydlabáváme korpus, abychom do vzniklé prohlubně mohli dát nakrájené broskve. Broskví dáme tolik, abychom byli nastejno s okrajem, který jsme tam nechali. Krok 5: Podle návodu připravíme dortové želé a broskve jím zalijeme. Lijeme pomalu lžící, až budeme mít celé srdce zalité a broskve schované. Dáme vychladit do lednice. Krok 6: Do cukrářského sáčku se zdobící špičkou dáme šlehačku, která nám zbyla a srdce ozdobíme po straně dle vlastní fantazie. Na závěr dozdobíme vršek. Krok 7: Ještě můžeme trochu šlehačky obarvit oranžovou potravinářskou barvou a opět zdobíme podle fantazie. Na každý bobeček dáme cukrářskou stříbrnou kuličku a na obarvené bobečky barevné sypání (viz. fotky).

TIP: Jak vkusně ozdobit dort

Zveřejněno 21. 10. 2010

Poznámka autorky marunda

http://www.toprecepty.cz/recept/8591-mramorovy-kor...

Pokud budeme používat místo šlehačky krém, tak nemusíme vydlabávat korpus, protože krém drží víc a to teplé želé nám ho tak rychle nerozteče. U šlehačky je to horší.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort srdce ovocné

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LJOp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort srdce ovocné

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LJOp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Ivet, tak to mě potěšilo, že někdo zkusil i můj dort. Nic nechci mazat, jsem ráda, ža foto. Hezký, na první pokus:yes: Také Tě musím pochválit. Mám radost, že všem chutnal. Tento piškotový korpus je nejoblíbenější mojí mamky, je pořád vláčny a měkký

Mám vyzkoušeno a musím jen kostatovat super!!!!!!!!!!!!!!:yes::-p:-KPoprvé jsem pekla takto ovocný dortík s mramorovým korpusem.Dělala jsem krém z pudinku a nastavila trošku máslovým krémem.Ty klasické hutné máslové nemáme moc rádi.:-/Náhredně se s tím pracovalo.Nevydlabávala jsem jak jsi psala ,protože jsem použila ten krém a opravdu to drželo.Není tak na pohled krásný,ale chutný byl až moc musím se pochválit!!!:-))Byl první snědený.Přidám fotečku jestli to nebude vadit jinak smáznu.Díky moc.:-)

Tak to je bezva nápad s tím vydlabáním, to by mě nenapadlo. . . Musím to vyzkoušet. Nejbližší narozeniny jsou sice až v lednu, ale proč ho nevyzkoušet jen tak jako nedělní moučník? Krásné, hodnotím, bohužel, jen jedním bodíkem. . . ;-):yes:

jj,srdíčko je moc hezký...:yes:+:yes:

díky, Evi, jsou to broskve nakrájené na kousky, vypadá to líp, než když ji tam dám na měsíčky. A lépe se to i krájí.

:-pPeťko,první moment jsem myslela že to je dýně,kterou dávám na řezy s želatinou:-Dale vypadá to moc dobře:-p:yes:+9

jajine: díky, nevěděla jsem, jak to napsat, aby to každý pochopil. Ale asi dobrý

Vypadá krásně šťavnatě:-pa s tím vydlabáním - dost dobrý nápad:yes::yes:

všem moc děkuji. Nejlepší je až tak 3 den. Jak krásně nasákne...ale to už většinou je malý kousek:-))

Hm,ten musí být lahodný.:yes:Mramorový korpus dělávám a považuji ho za jeden z nejlepších korpusů.Rychlý,chutný,efektní.Broskve se k němu moc hodí.Dort je nazdobený moc krásně.:-p:-)

Peťko, dort, řez, detajl, nádhera!! :yes::yes:

Tématické fráze:
dort srdce, ovocný dort, dort srdce foto, ovocné dorty recepty, dort srdce s ovocem, dort srdce recept, dorty recepty, ovocný dort ve tvaru srdce, recept na dort srdce, recepty na ovocné dorty, dorty srdce s ovocem, ovocne dorty, recepty na dorty, jak obarvit šlehačku, dort ve tvaru srdce, ovocne dorty ve tvaru srdce, dorty ovocné, ovocný dort se šlehačkou, recept na ovocný dort, srdce dort

Suroviny:
korpus mramorový, marmeláda, smetana ke šlehání, ztužovač šlehačky, želé čiré, broskve, potravinářské barvivo, zdobení cukrářské, rýže barevná

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu