Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 26 381 kJ / 6 305 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 127,48 g |
Tuky | 350,84 g |
Vláknina | 27,20 g |
Cholesterol | 1,92 g |
Sodík | 1,11 g |
Sůl | 2,23 g |
Sacharidy | 645,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Krém těžká paříž (připravíme den předem):
Čokoládové čočky vložíme do kastrůlku, nalijeme na ně šlehačky a dáme vařit. Jakmile začne šlehačka vřít, tak vaříme asi 1 minutu. Pak necháme vystydnout a dáme na 24 hodin do lednice, pak hned vyšleháme na plný výkon, (nabude tak 2-3x a musí být tuhá, ale nepřešlehat!)
Korpus:
Ušleháme bílky s polovinou cukru v tuhý sníh, který potom smícháme s ušlehanými žloutky s druhou polovinou cukru a olejem. Přimícháme prosátou mouku, kakao a vylijeme na plech s vyšším okrajem vyložený pečícím papírem. Dáme péci do předehřáté trouby na 180°C cca 30 - 35 minut (zkusit špejlí). Krok 2: Mezitím si připravíme druhý krém (mascarpone): mascarpone smícháme s cukrem podle chuti a přilijeme šlehačku, vše dohromady ušleháme na hladký tuhý krém. Krok 3: Vychladlý korpus rozřízneme, spodní díl natřeme krémem mascarpone, na něj naneseme krém těžká paříž a vypeckované višně v rumu. Přiklopíme druhou polovinou korpusu, zatížíme a necháme v lednici aspoň hodinu odpočinout. Poté potřeme povrch ganache nebo polijeme čokoládovou polevou a necháme zatuhnout. Nakrájíme na jednotlivé řezy a před podáváním dozdobíme šlehačkou a višní v rumu.
Čokoládové čočky vložíme do kastrůlku, nalijeme na ně šlehačky a dáme vařit. Jakmile začne šlehačka vřít, tak vaříme asi 1 minutu. Pak necháme vystydnout a dáme na 24 hodin do lednice, pak hned vyšleháme na plný výkon, (nabude tak 2-3x a musí být tuhá, ale nepřešlehat!)
Korpus:
Ušleháme bílky s polovinou cukru v tuhý sníh, který potom smícháme s ušlehanými žloutky s druhou polovinou cukru a olejem. Přimícháme prosátou mouku, kakao a vylijeme na plech s vyšším okrajem vyložený pečícím papírem. Dáme péci do předehřáté trouby na 180°C cca 30 - 35 minut (zkusit špejlí). Krok 2: Mezitím si připravíme druhý krém (mascarpone): mascarpone smícháme s cukrem podle chuti a přilijeme šlehačku, vše dohromady ušleháme na hladký tuhý krém. Krok 3: Vychladlý korpus rozřízneme, spodní díl natřeme krémem mascarpone, na něj naneseme krém těžká paříž a vypeckované višně v rumu. Přiklopíme druhou polovinou korpusu, zatížíme a necháme v lednici aspoň hodinu odpočinout. Poté potřeme povrch ganache nebo polijeme čokoládovou polevou a necháme zatuhnout. Nakrájíme na jednotlivé řezy a před podáváním dozdobíme šlehačkou a višní v rumu.
Zveřejněno 24. 5. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Den a noc
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZnL5
Moje poznámka
Den a noc
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZnL5
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 8 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 9 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 9 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 9 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 9 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 10 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 11 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 13 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 14 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 14 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 15 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 15 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 15 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 16 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 16 hodinami
Tématické fráze:
dort den a noc,
zákusek den a noc,
dort noc a den,
recept den a noc,
zákusek noc a den,
dort den a noc recept,
den a noc recept,
recepty na dnu,
dezert den a noc,
noc a den recept,
den a noc dort,
nádivka z mascarpone,
krem tezka pariz,
recepty den a noc,
den a noc zákusek,
zákusek den a a noc,
den a noc na dort,
noc a den dort,
recept na den a noc,
recept na zákusek den a noc
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
mouka hladká,
olej olivový,
kakao,
šlehačka 40%,
šlehačka 33%,
čokoláda,
mascarpone,
cukr moučkový,
smetana ke šlehání,
vanilkové aroma,
višně v rumu,
šlehačka
Komentáře (3)