Závitky s řípovou nádivkou

gmptop Kuchař: gmptop

Drůbeží maso 11 názorů

Suroviny

2 kuřecí ňadra
1 červená řípa
1 jablko
1 cibule
5 PL vlašských vořechů
2 vejce
olej
sůl
pepř
strouhanka
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Ňadra kuřecí naporcuji na řízky, naklepu – nerozbiju.

  2. Připravím si plnku. Uvařím řípu. Vkládám do vařící vody, aby se zavřela a neutekla z ní šťáva. Uvařenou, vychladlou postrouhám, stejně tak jablko a cibuli. Přidám ¾ mletých ořechů, osolim opepřím, zvláčním 1 – 2 polévkovými lžícemi oleje.

  3. Plnkou obdařím osolený kuřecí plátek, zavinu. Obaliím v trojbalu, když jsem do strouhanky přidal zbytek mletých ořechů.

  4. Smažím na oleji neb předem přepuštěném másle.

  5. Po té se na několik dní uchýlím do ústraní, dokaváde mé ruce nepřestanou připomínat Jacka Rozparovače.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Závitky s řípovou nádivkou

  • eva hubova eva hubova

    Závitek byl super:-p:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    gmptop:je pekné zachovať si nejaké sny...

    Odpovědět

  • gmptop gmptop(autor receptu)

    rozmarynaH: S maminkou, roč. 1906, jsem chodil na "řípu", klátili sme "vořechy", česali "jabka" - a byla to krásná doba - na stará kolena na tom nebudu už nic měnit.

    V kapsách svých, ano v nich,
    zbylo pár snů klukovských,
    ve kterých se vrátíš do dětství.
    Kapsy hlubší, než já sám,
    a já je mám a ukrývám
    je právem sobectví.

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    ;-) Mně se zase naopak líbí vořechy i řípa, je to milé připomenout si nářečí.:-K

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    rozmarynaH:Mě zas bouchly do očí ty " vořechy" :-D Milošku, trochu to počešti;-)

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Miloši, oprav prosím slovo "řípa":-S na "řepa":-8. Děkuji

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Pavla: Neviem, aká odroda červenej repy býva u nás v obchode. Kupujem akú majú a varím - ale spracúvam malé množstvá (1-2 kg). Lúpem pod tečúcou vodou - horúce bulvy, sťahujem rukami (bez rukavíc) veľké kusy šupy, nôž použijem len na dočistenie. Naozaj to farbí minimálne.
    Miloško varí jednu bulvu - podľa receptu.

    Odpovědět

  • Pavla Pavla(neregistrovaná)

    Magdalenka: Nevím, co máte za řepu vy, ale červená řepa opravdu barví, I TA VAŘENÁ!! ;-) Každý rok ji zaváříme, nakládáme do láku, a prostě barví. Uvařenou ji potřebuju oloupat, a nebýt rukavic, měla bych ruce opravdu dost zabarvený. Vím ale, že na to pomáhá citron nebo ocet, prostě ty ruce "nechat vyžrat" ;-)

    Odpovědět

  • gmptop gmptop(autor receptu)

    magdalenka:To mi můžeš vykládat jak chceš, já vim že je mám krvavý a basta. Zrovna tak když dělám s rybama, kdybych měl desatery rukavice, tak budu chodit vzteklej, že mi smrděj ruce. Tudle mi děcka řekly, že bez toho by nebyly ani vánoce :-D

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Miloško, nepreháňaj...:-)) uvarená cvikla skoro vôbec nefarbí - hlavne nie varená!

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Pořiď si chirurgické rukavice ;-):-))

    Odpovědět

Tématické fráze: řípa nářečí tncz potraviny po kterých se stárne