Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezlepková dýňová bábovka s kořením

Podzimní dezert využívá dužninu dýně, která se postará o vláčnost a příjemnou barvu bábovky. Výrazná chuť a vůně koření pak navodí takřka vánoční atmosféru. Každopádně si na vymazleném a zcela bezlepkovém moučníku pochutnáte.

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

srettka

Náročný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 90 min

110 min (20 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 781 kJ /
1 143 kcal
Bílkoviny36,46 g
Tuky33,17 g
Vláknina8,90 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 555 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy170,17 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozkrojenou omytou dýni zbavíme semínek a dáme na pečící papír upéct v troubě doměkka na cca 170 °C asi 1 hodinu, upečenost vyzkoušíme vpichem špejle. Necháme ji vychladnout a pak buď i se slupkou, nebo jen vydlabaný vnitřek rozmixujeme do pyré. Pokud by bylo hustší, přidáme trochu vody. Krok 2: V míse vyšleháme celá vejce s cukrem, medem a vším kořením do pěny. Přidáme olej, nakonec pyré a vše dobře prošleháme. Krok 3: Smícháme mouky, oříšky, prášek do pečiva a přidáme ke směsi. Vyšleháme hladké těsto, do kterého vmícháme oloupanou a na kostičky nakrájenou hrušku. Krok 4: Formu vystříkáme sprejem na pečení, nalijeme těsto a dáme péct na 180 °C asi 20 minut. Potom snížíme na 160 °C a pečeme cca 30 min. Upečenost vyzkoušíme vpichem špejle. Krok 5: Je-li hotová, troubu vypneme, pootevřeme a bábovku tam ještě asi 10 minut necháme. Potom vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.

TIP: Moučníky v bezlepkové stravě

Zveřejněno 2. 10. 2016

Poznámka autorky srettka

Inspirace na víkendovém pečení.

Bábovka je úžasná, vláčná a voňavá. Při pečení to vonělo doma jako o Vánocích.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m9WA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m9WA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Parádní na řezu:-D:yes:pěkné foto

ráda bych vyzkoušela...... v přípravě píšete vejce, ale v surovinách není o něm zmínka? Kolik vajec? Děkuji za info

Gabča: Děkuji za upozornění :-8 nějak se mi z receptu vykutalela, ale už je napraveno:-)

Moc pěkné :yes:

Jj, takové koření dávám do vánočky, taky se mi to líbí, zkusím z normální mouky. Asi polohrubé? Snad tím nic nezkazím:-)

Ta by chutnala i mně a líbí se mi ta použitá směsice koření:yes:

Tématické fráze:
dynova babovka, bezlepková dýňová buchta, dynová bezlepková bzchta, dýňová bezlepková, dynova babovka s orechy, dýňová bezlepková buchta, recept bezlepková bábovka, dýňová bábovka buchta, buchta bábovka z dýně dýňová, dietni dýňová bábovka, bezlepkova dynova, dýňová bezlepková buchta, dýňová bábovka recept, bezlepková hokaido buchta, recepty dýňová bábovka, dietní dýňová bábovka, bezlepková bábovka, dynova buchta bezlepkova, bezlepková buchta z dýně, dýňová bábovka dietní

Suroviny:
dýně hokkaido, mouka bezlepková, ořechy lískové, prášek do pečiva, sůl, skořice, zázvor mletý, koření nové koření mleté, koření hřebíček, ořech muškátový, vejce, cukr krupice, med, olej, hruška

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu