Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 817 kJ / 5 453 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 145,23 g |
Tuky | 232,03 g |
Vláknina | 26,20 g |
Cholesterol | 1,98 g |
Sodík | 566 mg |
Sůl | 1,49 g |
Sacharidy | 682,99 g |
Postup přípravy
Kroupy několikrát důkladně propláchneme, přendáme je do hrnce s vodou a vaříme, dokud nebudou zcela měkké. Zcedíme je a necháme vychladnout. Lepší je uvařit je třeba den předem. Krok 2: V kastrůlku z mléka, žloutků, cukru, mouky a citronové kůry za stálého míchání uvaříme hustou kaši.
Uvařenou sundáme z kamen a necháme vychladnout. Do vychladlé kaše zašleháme tvaroh, přidáme skořici a přimícháme měkké, vychladlé kroupy.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který zlehka zapracujeme do připraveného krému s kroupami. Krok 3: Z těsta vyválíme plát, který bude přesahovat i přes okraje formy. Část těsta necháme stranou na pozdější dokončení. Dno formy trošku propíchneme vidličkou.
Všechnu náplň vlijeme na připravený korpus a uhladíme povrch krému. Z těsta, které nám zbylo, vyválíme placku a vykrájíme motivy, které položíme na krém. Můžeme vytvořit místo vykrájených ozdob třeba i mřížku. Krok 4: Koláč dáme do předehřáté trouby a pečeme na 180 stupňů zhruba 40-50 minut. Když začne na povrchu hnědnout, přikryjeme alobalem nebo pečícím papírem. Upečený necháme vychladnout ve vypnuté troubě. S krájením je lépe počkat do dalšího dne, až úplně ztuhne.
Zveřejněno 15. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Neapolský koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rlDB
Moje poznámka
Neapolský koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rlDB
Nejnovější recepty
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Přidáno před 9 hodinami
Jahodové noky s čokoládou
Přidáno před 11 hodinami
Žampiónová směs s mrkví a fazolemi
Přidáno před 15 hodinami
Meruňkový nákyp
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
Přidáno před 17 hodinami
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno 19. 6. 2025 16:21
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Martina68 před 9 hodinami
Domácí Mrkvový dort
Alena Kovarova před 10 hodinami
Vláčný mrkvový dort
Alena Kovarova před 10 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
veronikamaskova@email.cz před 12 hodinami
Borůvkový koláč I.
RencaBarca před 12 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 13 hodinami
Pekingská polévka
Hanina_ před 13 hodinami
Hrnková buchta s tvarohem
Jakubka před 13 hodinami
Bramborové knedlíčky do polévky
ldislav před 14 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Dagemar před 14 hodinami
Tématické fráze:
kroupy s tvarohem,
tasty tvarohovy koláč,
neapolský koláč s tvarohem,
koláč z hladké mouky
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
žloutek,
sůl,
šťáva citronová,
prášek do pečiva,
mléko,
tvaroh plnotučný,
kroupy,
cukr,
mléko,
skořice,
žloutek,
mouka hladká,
citron
Komentáře (9)
No, ani by mě nenapadlo, že v české kotlině se do tohoto někdo pustí