Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 32 083 kJ / 7 668 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 112,81 g |
| Tuky | 329,92 g |
| Vláknina | 15,80 g |
| Cholesterol | 1,73 g |
| Sodík | 841 mg |
| Sůl | 2,59 g |
| Sacharidy | 1 012,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na vál prosejeme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr a změklé máslo. Doprostřed uděláme důlek a postupně zapracujeme vejce, která do něj rozklepneme.
Krok 2: Těsto rozválíme na 2 placky, které upečeme každou zvlášť.
Krok 3: Jednu upečenou placku polijeme horkým krémem.
Krok 4: Krém připravíme tak, že mléko smícháme s cukrem, pudingovými prášky, moukou a uvaříme hustou kaši. Do horké kaše vmícháme máslo a potom i rum.
Krok 5: Druhou placku přiklopíme na horký krém.
Krok 6: Nakonec moučník polijeme polevou a dáme vychladnout.
Krok 7: Na polevu vyšleháme cukr s vodou, poté přidáme citronovou šťávu a opět šleháme a šleháme, až je poleva krásně jemná.
Zveřejněno 21. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řezy "Pražská brusle"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qk3k
Moje poznámka
Řezy "Pražská brusle"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qk3k
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 4 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 10 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 14 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Likérové špičky
Sahula před 1 hodinou
Kávové úlky
MichaelaSr před 1 hodinou
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 1 hodinou
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 1 hodinou
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 2 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 3 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 3 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 3 hodinami
Křupavé vafle se zmrzlinou
janakrejzarova před 3 hodinami
Tématické fráze:
pražské řezy,
pražské řezy recept,
prazske řezy recept,
řezy recept,
buchta brusle,
mouka pro brusle,
pražská bruske,
řezy jako od cukráře,
pražský rezy,
prazsky rez,
kolac prazska brusle,
řezy recepty,
pražská bru,
pražská blusle,
rezy které neznám,
rezy od cukraru recepty,
moučník brusle,
krem na rezy podle cukrářů,
pražské řezy kuchařka,
pražská brisle
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
máslo,
vejce,
prášek do pečiva,
cukr moučkový,
máslo,
mléko,
pudink vanilkový,
mouka hrubá,
rum,
cukr moučkový,
šťáva citronová,
voda
Komentáře (13)
A tu " tropickou variantu " také vyzkouším, je to dobrý nápad.