Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pohankový nákyp s jablky

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Středně náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 286 kJ /
1 503 kcal
Bílkoviny56,09 g
Tuky33,05 g
Vláknina33,90 g
Cholesterol 798 mg
Sodík 469 mg
Sůl0,98 g
Sacharidy228,22 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mlieko privedieme k varu, vsypeme pohánku, premiešame, zakryjeme a dáme do perín na 1 hod. Pohánka bude v tekutine, mlieko nebude úplne vsiaknuté.
Pridáme med a rozmiešame. Krok 2: Potom pridáme žĺtky, rozmixované vločky a premiešame. Cesto nie je husté, skôr redšie. Nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov. Krok 3: Do vymasteného pekáčika dáme polovicu zmesi, na ňu uložíme na tenké plátky nastrúhané jablká, posypeme škoricou, cukrom podľa chuti, rozložíme zvyšok zmesi a navrch opäť nastrúhané jablká a škoricu s cukrom. Krok 4: Zakryjeme a pečieme v rúre na 170°C cca 1 hod.
Potom vyberieme, necháme zakryté asi 10 minút a môžeme razať. Krok 5: Podávame buď teplé s kompótom, pocukrované ako nákyp alebo studené ako koláč.

Zveřejněno 24. 11. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pohankový nákyp s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w69R

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pohankový nákyp s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w69R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Na první vrstvu jablek jsem ještě dala rozinky. Nákyp jsem podávala teplý s bílým smetanovým jogurtem. Chutnalo nám.:-K

Ivana64: :-) Ivanka ďakujem za vyskúšanie. Potešilo ma, že vám chutnalo. ;-)

Terezko,žemlovku nemusím,ale Tvůj pohankový nákyp bych si s chutí nabídla:-8:-K

Ďakujem všetkým.:-K

Na toto se chystám dlouho :-*:yes::-K

Tématické fráze:
pohankovy nakyp, pohankový nákyp s ovocem, nakyp z pohanky, pohankový nákyp recept, pohankový nákyp s tvarohem, pohankovi nákyp, tejaja pohankový nákyp recept, recept na pohankovy nakyp, recepty -ryžovy nákyp z jablky, pohankovy nakyp s mandlemi, pohanka nákyp recept, recept nákyp z z pohanky, recepty z jablek, recept pohankovy nákyp recept, níkyp, co s jablky, recept pohankovy nakyp, poankový nákyp, pohankový nákyp s tvarohom, pohankový nákyps ovocem

Suroviny:
pohanka, mléko, vločky ovesné, vejce, jablko, med, skořice, cukr, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu