Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 736 kJ / 2 088 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,43 g |
| Tuky | 131,76 g |
| Vláknina | 11,93 g |
| Cholesterol | 641 mg |
| Sodík | 977 mg |
| Sůl | 2,34 g |
| Sacharidy | 178,94 g |
Postup přípravy
Krok 1: Droždí rozdrobíme do misky, zasypeme lžící cukru, přidáme polovinu teplého mléka a 2–3 lžíce mouky, aby vzniklo hladké těstíčko. Necháme asi 10 minut v teple vzejít.
Krok 2: Mezitím do mísy dáme zbylý cukr, mléko, mouku, sůl, rozehřáté máslo, vejce, muškátový oříšek a dýňové pyré (to připravíte z upečené nebo v páře uvařené dýně, kterou pak rozmixujete. Použít můžete i hokaido - já měla máslovou dýni, kterou mám raději).
Krok 3: Do mísy přidáme i vzešlý kvásek a důkladně propracujeme, až vznikne hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme půl až třičtvrtě hodiny v teple kynout, můžeme v průběhu kynutí jednou "srazit" - trochu prohníst.
Krok 4: Z těsta na pomoučněném vále vyválíme či vymačkáme čtverec, máslo do náplně rozehřejeme a potřeme těsto. Posypeme cukrem smíchaným se skořicí, posypeme sekanými ořechy a zabalíme do rolády. Do kastrůlku ke zbytku másla přidáme sádlo, rozpustíme a důkladně vymažeme plech či pekáček. Roládu rozkrájíme na asi dva centimetry tlusté plátky a s mezerami vyskládáme do pekáčku, dost nakynou. Zbytkem másla potřeme i rolky na pekáčku.
Krok 5: Necháme ještě asi 20 minut kynout (než se předehřeje trouba) a pak pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 30 minut dozlatova. Horké upečené buchty na plechu pomašlujeme rozpuštěným máslem s rumem a pocukrujeme.
Zveřejněno 7. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Buchty z kynutého dýňového těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YDrW
Moje poznámka
Buchty z kynutého dýňového těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YDrW
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 11 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 17 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 21 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová očka
Sima1996 před 6 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 8 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 8 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 8 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 8 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 9 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 10 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 10 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 10 hodinami
Tématické fráze:
dýnové těsto,
kynuté dýně,
dynove buchty,
dýnové povidla recept,
buchta z dyně hokaido,
dynove honzovy buchty,
dýňové recepty,
buchta z pyré hokaido,
kynuté z dýně,
recepty z kynuteho těsta,
bochty kynuté těsto,
povidla s dýní,
kynutý koláč z dýně,
dýňová povidla,
kynuté těsto s dyněmi,
recept na kynutou buchtu z dýně,
dynove buchty recept,
kynuté koláčky s máslovou dýně,
zavařené dýňové pyré,
povidla z dýně
Suroviny:
mouka hladká,
cukr krupice,
mléko,
sůl,
vejce,
máslo,
droždí,
ořech muškátový,
pyré dýňové,
cukr krupice,
skořice mletá,
máslo,
ořechy vlašské,
máslo,
máslo,
rum,
cukr moučkový
Komentáře (19)
Pro příznivce dýní: z kynutého těsta s hokaido pyré dělávám také bagety, s těstem se též velmi dobře pracuje. https://www.toprecepty.cz/recept/40745-dynova-bage...
nechcem si robiť reklamu, ale toto si videla?https://www.toprecepty.cz/recept/23504-pyre-z-dyne...
magdalenka: a neviděla, ukládám si. Děkuji