Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 736 kJ / 2 088 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 20,43 g | 
| Tuky | 131,76 g | 
| Vláknina | 11,93 g | 
| Cholesterol | 641 mg | 
| Sodík | 977 mg | 
| Sůl | 2,34 g | 
| Sacharidy | 178,94 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Droždí rozdrobíme do misky, zasypeme lžící cukru, přidáme polovinu teplého mléka a 2–3 lžíce mouky, aby vzniklo hladké těstíčko. Necháme asi 10 minut v teple vzejít.
	Krok 2: Mezitím  do mísy dáme zbylý cukr, mléko, mouku, sůl, rozehřáté máslo, vejce, muškátový oříšek a dýňové pyré  (to připravíte z upečené nebo v páře  uvařené dýně, kterou pak rozmixujete. Použít můžete i hokaido - já měla máslovou dýni, kterou mám raději).
	Krok 3: Do mísy přidáme i vzešlý kvásek a důkladně propracujeme, až vznikne hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme půl až třičtvrtě hodiny v teple kynout, můžeme v průběhu kynutí jednou "srazit" - trochu prohníst.
	Krok 4: Z těsta na pomoučněném vále vyválíme či vymačkáme  čtverec, máslo do náplně rozehřejeme a potřeme těsto. Posypeme cukrem smíchaným se skořicí, posypeme sekanými ořechy a zabalíme do rolády. Do kastrůlku ke zbytku másla přidáme sádlo, rozpustíme a důkladně vymažeme plech či pekáček.  Roládu rozkrájíme na asi dva centimetry tlusté plátky a s mezerami vyskládáme do pekáčku, dost nakynou. Zbytkem másla potřeme i rolky na pekáčku.
	Krok 5: Necháme ještě asi 20 minut  kynout (než se předehřeje trouba) a pak pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 30 minut dozlatova. Horké upečené buchty na plechu pomašlujeme rozpuštěným máslem s rumem a pocukrujeme.
Zveřejněno 7. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Buchty z kynutého dýňového těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YDrW
Moje poznámka
					
				
Buchty z kynutého dýňového těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YDrW
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 22 minutami
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 20 minutami
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 3 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 5 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 5 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 6 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 7 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 16 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 18 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 19 hodinami
						Tématické fráze:
						
							dýnové těsto, 
						
						
							kynuté dýně, 
						
						
							dynove buchty, 
						
						
							dýnové povidla recept, 
						
						
							buchta z dyně hokaido, 
						
						
							dynove honzovy buchty, 
						
						
							dýňové recepty, 
						
						
							buchta z pyré hokaido, 
						
						
							kynuté z dýně, 
						
						
							recepty z kynuteho těsta, 
						
						
							bochty kynuté těsto, 
						
						
							povidla s dýní, 
						
						
							kynutý koláč z dýně, 
						
						
							dýňová povidla, 
						
						
							kynuté těsto s dyněmi, 
						
						
							recept na kynutou buchtu z dýně, 
						
						
							dynove buchty recept, 
						
						
							kynuté koláčky s máslovou dýně, 
						
						
							zavařené dýňové pyré, 
						
						
							povidla z dýně
						
					
						Suroviny:
						
							mouka hladká, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							mléko, 
						
						
							sůl, 
						
						
							vejce, 
						
						
							máslo, 
						
						
							droždí, 
						
						
							ořech muškátový, 
						
						
							pyré dýňové, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							skořice mletá, 
						
						
							máslo, 
						
						
							ořechy vlašské, 
						
						
							máslo, 
						
						
							máslo, 
						
						
							rum, 
						
						
							cukr moučkový
						
					
	
			
	
	
	
Komentáře (19)
Pro příznivce dýní: z kynutého těsta s hokaido pyré dělávám také bagety, s těstem se též velmi dobře pracuje. https://www.toprecepty.cz/recept/40745-dynova-bage...
nechcem si robiť reklamu, ale toto si videla?https://www.toprecepty.cz/recept/23504-pyre-z-dyne...
magdalenka: a neviděla, ukládám si. Děkuji