Bezpracný perník
Perník - osvědčená klasika mnoha tváří. Receptů na něj naleznete stovky, ale jedno mají společné - voňavé pikantní koření, bez kterého by perník nebyl perníkem. Tento recept je téměř bezpracný a můžete ho dětem upéct, i když vám doma zrovna schází vejce.
Suroviny pro 1 plech
plech o rozměru 30x20 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 878 kJ / 4 034 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,53 g |
Tuky | 138,50 g |
Vláknina | 20,50 g |
Cholesterol | 191 mg |
Sodík | 9 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 624,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 170 °C. Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme pečicím papírem.
Krok 2: Mouku smícháme s kakaem a kypřicím práškem do perníku. Přisypeme cukr, přilijeme olej a mléko a ušleháme řidší těsto.
Krok 3: Těsto nalijeme na připravený plech a pečeme v předehřáté troubě asi 25-30 minut.
Krok 4: Čokoládu nalámeme do misky, přidáme máslo a necháme rozpustit ve vodní lázni. Rozmícháme dohladka, aby se obě ingredience krásně propojily.
Krok 5: Polevu nalijeme na upečený perník a necháme zatuhnout.
Zveřejněno 22. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bezpracný perník
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7Xr8
Moje poznámka
Bezpracný perník
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7Xr8
Nejnovější recepty
Višnová pikantní omáčka k masu
Přidáno před 10 hodinami
Ciabatta bez hnětení
Přidáno před 13 hodinami
Rajčatový koláč
Přidáno před 16 hodinami
Piškotové rybízové řezy
Přidáno před 18 hodinami
Palačinky z přebytkového kvásku
Přidáno před 19 hodinami
Cuketová polévka
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Lečo jako polotovar
Kaill před 7 hodinami
Babiččina čočková polévka
Cikitaka před 8 hodinami
Babiččiny kynuté buchty
AnezkaMoller před 8 hodinami
Mleté kuličky se dvěma druhy sýru pečené v troubě
ha.ry před 9 hodinami
Hamburgerové bulky (včetně celozrnné varianty)
AnnaP4 před 11 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
Tjadja před 12 hodinami
Pomazánka Šmitec
mira65 před 12 hodinami
Koláč kynutý litý s ovocem
Lidusenkaf před 12 hodinami
Pomerančový cheesecake
Jitulisek před 13 hodinami
Vepřové na paprice
Bilou před 13 hodinami
Tématické fráze:
perník,
perník recept,
perník v remosce,
křehký perník,
perník do remosky,
recepty na perník,
perník z remosky,
recepty pernik,
perník recepty,
recept na perník,
recept perník,
perník bez oleje,
perník z másla,
pernik peceny v remosce,
vařený perník,
vaření perník,
pernik z tvarohu,
luxusni pernik,
perník remoska,
perník tvaroh
Suroviny:
mouka hladká,
cukr krystal,
prášek do perníku,
kakao,
olej,
mléko,
tuk,
mouka hrubá,
čokoláda na vaření,
máslo
Komentáře (54)
Ani to, že máte v podstatě pravdu vás neopravňuje k tomu vyjadřovat se neurvale
No, poskytnu vám knížecí radu: zkuste péci při střední teplotě...
Dobrý.
Každopádně jsem neudělala naposledy.
Ale ten Tvuj pernik bez vejce urcite udelam, i ta davka vypada, ze by se to veslo do Remosky. Za pokus to stoji!!
Také trochu skořice se může přidat.
Sice musela jít do školy než se dopek,ale určitě bude moc dobrý
Posílám ti bodík a fotečky, které ti tu snad nebudou vadit.