Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 871 kJ / 1 403 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 29,59 g |
| Tuky | 82,81 g |
| Vláknina | 13,37 g |
| Cholesterol | 642 mg |
| Sodík | 118 mg |
| Sůl | 0,24 g |
| Sacharidy | 129,97 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory nastrouháme, přidáme mouku, žloutky, máslo a sůl. Vypracujeme hladké těsto. Uděláme váleček cca 2 cm hrubý. Nakrájíme na malé oválné válečky a lehce je zmáčkneme vidličkou.
Vhazujeme do vroucí osolené vody a vaříme asi 3 minuty. Až vyplavou, jsou hotové a scedíme je. Krok 2: Na omáčku rozpustíme máslo a necháme zpěnit drobně nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme mouku, orestujeme a zalijeme vývarem. Necháme povařit asi 10-15 minut. Mícháme, před koncem vlijeme smetanu, přidáme petrželku a vaříme už jen chvíli. Dochutíme solí a pepřem. Krok 3: Na talíř dáme nočky, zalijeme omáčkou a můžeme podávat jen tak, s vařeným vejcem anebo s vařeným hovězím masem z polévky.
Vhazujeme do vroucí osolené vody a vaříme asi 3 minuty. Až vyplavou, jsou hotové a scedíme je. Krok 2: Na omáčku rozpustíme máslo a necháme zpěnit drobně nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme mouku, orestujeme a zalijeme vývarem. Necháme povařit asi 10-15 minut. Mícháme, před koncem vlijeme smetanu, přidáme petrželku a vaříme už jen chvíli. Dochutíme solí a pepřem. Krok 3: Na talíř dáme nočky, zalijeme omáčkou a můžeme podávat jen tak, s vařeným vejcem anebo s vařeným hovězím masem z polévky.
Zveřejněno 15. 2. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborové nočky v petrželkové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jW9l
Moje poznámka
Bramborové nočky v petrželkové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jW9l
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 15 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 15 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 15 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 15 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 16 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 17 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 17 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 18 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 19 hodinami
Tématické fráze:
petrzelkove knedlicky,
top recepty petrželková omáčka,
petrzelkovy omacka,
nocky v petrzelkove omáčka,
recept petrželková omáčka,
petrželkova omáčka s knedlíčková polévka,
staročeské nocky
Suroviny:
brambory,
mouka polohrubá,
žloutek,
máslo,
sůl,
cibule,
máslo,
mouka hladká,
vývar zeleninový,
smetana,
česnek,
petrželka hladkolistá,
sůl,
pepř bílý
Komentáře (10)