Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 983 kJ / 1 908 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 41,79 g |
Tuky | 117,78 g |
Vláknina | 7,65 g |
Cholesterol | 905 mg |
Sodík | 324 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 166,40 g |
Postup přípravy
Odstavíme z ohně, necháme trochu vychladnout a postupně metličkou zašleháme všechny tři vejce. No - klasické odpalované těsto. Krok 2: Předehřejeme troubu na 200°C. Na plech (asi 40x30 cm) dáme pečící papír, zlehka ho pokropíme vodou a rozetřeme těsto. V misce smícháme cukr se skořicí a lžící těsto rovnoměrně posypeme. Krok 3: Teplotu trouby snížíme na 170°C a koláč upečeme - trvá to asi 25-30 minut.
Zveřejněno 4. 3. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Skořicové řezy Almoyshavena
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0jkX
Moje poznámka
Skořicové řezy Almoyshavena
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0jkX
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Palačinková růže
Přidáno před 6 hodinami
Bílá cibulová omáčka se zeleninou
Přidáno před 23 hodinami
Kakaový koláč s rebarborou a kokosem
Přidáno před 23 hodinami
Mrkvová buchta z remosky
Přidáno před 23 hodinami
Ragú z kančího masa na švestkách
Přidáno před 23 hodinami
Pšenično-žitný domácí chlėb
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bábovka z podmáslí
kyskamaryska před 34 minutami
Okurkový salát
JakubM před 37 minutami
Nejlepší špenát
harovs před 1 hodinou
Pohankové karbanátky se sýrem
Jitka64 před 2 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
shabby před 2 hodinami
Domácí lasagne
Veronika834 před 2 hodinami
Ředkvičková pomazánka s pomazánkovým máslem
Januli-holky před 2 hodinami
Kuřecí žaludky v lahodné omáčce
JitkaKl před 3 hodinami
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Svally_Krakonos před 3 hodinami
Tiramisu od babičky
Anny12 před 4 hodinami
Tématické fráze:
trhací buchta skořicová,
skoricove rezy,
španělský skořicový koláč,
skořicový koláč almoyshavena,
španělské řezy,
skořicové těsto,
španělsko skořicový koláč,
skořicové mraky,
odpalované těsto se skořicí,
španělská buchta,
španělská trhací buchta s jablky,
španělská skořicová buchta,
arabske řezy,
skořicový koláč z odpalovaného těsta,
kynutý skořicový chlebíček,
skořicovy rez,
rychly recept mraky řezy,
skořicové mraky recepty,
buchta skořicové mraky,
takprosto.cc
Suroviny:
voda,
máslo,
olej,
mouka hladká,
sůl,
vejce,
cukr krupice,
skořice mletá
Komentáře (10)
Tato sladkost má svůj původ v arabské kuchyni, pochází z oblasti Valencie, konkrétně z městečka Xativa. Dříve se připravoval jen o postním čtvrtku. Jeho název ve valencijštině je almoixàvena (čte se almojšávena) nebo také monjavina.