Nekynutý mazanec z Albert magazínu
Mazanec nemusí být vždy z kynutého těsta. Zkuste připravit náš mazanec z nekynutého tvarohového těsta. Je kyprý a vláčný, plný rozinek a mandlí. Bude vám chutnat a možná se stane stálicí na vašem velikonočním stole.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 117 kJ / 4 808 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 127,49 g |
| Tuky | 201,49 g |
| Vláknina | 28,57 g |
| Cholesterol | 1,20 g |
| Sodík | 949 mg |
| Sůl | 2,82 g |
| Sacharidy | 596,49 g |
Postup přípravy
Krok 1: Včas předehřejte troubu na 170 °C.
Krok 2: Máslo ušlehejte s cukrem do pěny, přidejte vanilkový cukr a ještě minutu šlehejte.
Krok 3: Pak k pěně postupně zašlehejte obě vejce, tvaroh, citronovou kůru i šťávu a rum.
Krok 4: Zapracujte mouku smíchanou s práškem do pečiva a mandle. Dokončete zpracování těsta na moukou posypaném vále tak, aby bylo hebké.
Krok 5: Do hotového těsta pak ještě zapracujte rozinky.
Krok 6: Těsto rozdělte na 2 poloviny a z každé vytvarujte bochánek. Oba dejte na pekáč vyložený pečícím papírem a jemně na ně seshora přitlačte.
Krok 7: Nožem na povrchu každého mazance naznačte kříž, potřete je vajíčkem a dejte je péct.
Krok 8: Pečte na 180 °C asi 20 minut, pak snižte teplotu na 150 °C a dopečte dozlatova.
Krok 9: Dozlatova upečené mazance nechte vychladnout na mřížce a nakonec je bohatě pocukrujte.
Zveřejněno 21. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nekynutý mazanec z Albert magazínu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MZKR
Moje poznámka
Nekynutý mazanec z Albert magazínu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MZKR
Nejnovější recepty
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 12 hodinami
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 12 hodinami
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 14 hodinami
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno před 15 hodinami
Krémové těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem
Přidáno před 16 hodinami
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Jitkazmecka před 2 hodinami
Vepřové karé na špeku dušené v papiňáku
misula29 před 3 hodinami
Kuře pečené s brambory ve vývaru
Kajkajak před 7 hodinami
Rychlá celerová polévka
MoniTom před 8 hodinami
Polévka z uzeného masa
Kajkajak před 9 hodinami
Katův šleh a bramboráčky
scorpioon01 před 9 hodinami
Výborné lasagne
1.Ditouche před 10 hodinami
Rychlá thajská kari polévka s krevetami
blazeklubos57 před 10 hodinami
Obrácená jablková roláda
MarieP před 11 hodinami
Tématické fráze:
albert v kuchyni,
tvarohovy mazanec albert,
zdravý mazanec,
albert recepty,
recepty albert,
mazanec s práškem do pečiva,
jednoduchý mazanec,
velikonoční mazanec nekynutý,
tvarohový mazanec,
mazanec z prášku do pečiva,
albert v kuchyni recepty,
mazanec s tvarohem,
recepty z časopisu albert,
nekynutý mazanec s tvarohem,
nekynutý tvarohový mazanec,
mazanec,
velikonoční mazanec albert,
mazanec z nekynutého těsta,
mazanec tvarohový albert,
tvarohový mazanec recept z alberta
Suroviny:
máslo,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
vejce,
tvaroh měkký,
citron,
šťáva citronová,
rum,
mouka hladká,
kypřící prášek do pečiva,
sůl,
mandle,
rozinky,
vejce,
mléko,
cukr moučkový
Komentáře (8)