Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilek v tymiánové chilli marinádě s brie a šunkovo-pórkovou peřinkou

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

14. 7. 2009 21:29

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota3 757 kJ / 898 kcal
Bílkoviny61,80 g
Tuky61,12 g
Vláknina4,60 g
Cholesterol198 mg
Sodík6 909 mg
Sůl16,70 g
Sacharidy22,84 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Eliza

11. 12. 2012 21:59

Těší mě, že chutná...a děkuji za komentáře.:-K

jitca

11. 12. 2012 19:16

Výborné ! Akorát místo brie jsem dala Nivu a do marinády navíc přidala stroužek česneku a trochu čerstvého nastrouhaného zázvoru. ;-)

Ivana79

20. 10. 2011 15:05

Eli,večer som si dala jeden plátok ešte na toust a bolo to tiež moc dobré:-*Je to naozaj jedinečná úprava a aj priateľ,ktorý baklažán inak nemusí si chválil;-)

Eliza

18. 10. 2011 15:41

Ivanko:-K, jsem moc ráda, protože tohle je speciálně recept, na který jsem pyšná. Chutná naprosto každému a naučil jíst lilek i děti (když se chilli trochu ubere). V létě na chalupě jsem ho jednou udělala a od té doby mi ti, co ochunali, vozili lilky nejméně jednou týdně a musela jsem s malými obměnami stále připravovat...:-8;-). Děkuju za bod, pěkné obrázky a vyzkoušení. Měli jste to krásné:-K.

Ivana79

18. 10. 2011 15:29

Eli,pridávam 12.bod a pár fotiek.Výborné:-!Mám rada ostré jedlá a tento rok som mala nečakane veľkú úrodu baklažánov,tak stále vymýšlam ako ho pripraviť.Už som skúšala vysmážaný,šalát aj kaviár,ale toto jedlo mi chutilo najviac.Pridala som cesnak a polovicu som urobila z cukety.Namiesto brie som dala eidam a balkánsky syr:-8,aj keď mám doma 3 camemberty,tie sa ale chystám zajtra opekať.Určite budem opakovať:-K:yes:

Eliza

23. 2. 2010 16:21

Migun :-), jsem ráda, že jsi si k lilkové premiéře vybral zrovna tento recept a navíc sis pochutnal...:-)

migun

23. 2. 2010 13:37

Tak dnes jsem poprvé v životě vařil a jedl Lilek.A musím říct,že byl vynikající a Všem moc chutnal.Děkuju za recept s krásnými fotkami a názvem:yes:

zizala

3. 9. 2009 20:33

Včera jsem dělala k večeři. Plátky jsem měla asi moc tenké, speklo se to a trochu připeklo díky sladké omáčce k plechu, takže na fotku to nebylo ani náhodou:-8:-8 Ale dobré to bylo moc a to jsem ještě neměla brie, jen zrajícího Pepina. I můj muž, ačkoliv nad mými lilkovými pokusy ohrnuje nos, tentokrát baštil a chválil. Takže příště jedině s papírem na pečení, aby mi té dobroty nezůstalo přilepeno k plechu tolik:-D

aja.g

17. 7. 2009 20:56

Tak to určitě vyzkouším. Zapékanou zeleninku milujeme a marináda vypadá mooooc dobře:yes:

Eliza

15. 7. 2009 21:59

Janko, já bych to prubla i s cuketou. Ta marináda je tak skvěle chuťově vyvážená - no, snažila jsem se, abych ji co nejdokonaleji připodobnila té z restaurace :-p - že se uplatní na různé druhy mas i plátky zeleniny... Jen bych dodržela čas marinování (klidně překročila) a nevynechala fígl s propichováním párátkem....;-):-p

Patricie

15. 7. 2009 19:57

No Eli, je to lákavý recept. Uložím si ho a co nejdřív udělám. Dnes jsme měli k obědu také lilek. Jak jinak, fotky krásné. +:yes::-))

Jana Pá

15. 7. 2009 18:55

Šlo by to i z cukety:-? Ty mám na zahradě, takže to prubnu;-) Podle fotek už slintám:-p

Eliza

15. 7. 2009 18:30

Mirčo, děkuju :-). Ta marináda je skvělá i na maso, například na roštěnou - měla jsem ji nedávno na obědě v restauraci ("marinovaná roštěná v tymiánu a chilli")a tak mi chutnala, že jsem se ji doma hned pokusila zhotovit - dokud jsem ji ještě měla v "chuťové paměti" :-p. Nerada se chválím, nakonec jsem jen obšlehla skvělou kombinaci koření, ale tahle marináda se mi povedla...:-8

mirca75

14. 7. 2009 23:35

Elizo:-)snad ani nemusím psát jak to vypadá nádherně a že na to mám chuť;-):-p.Je to velká paráda a tudíž ti náleží právem první boďka:-).A další bych ti nejradši poslala i za ten vábící název:-p,je tu určitě ten nejdelší;-):-)).No a fotečky?Jsou:yes::-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: marinada na lilek lilek recepty lilek pepino vysmazany lilek pepina 29 @ seznam cz pečený lilek marináda pepina hermelín recept lilek v marinádě lilek hermelín v troubě a lilek obrázek lilku jak se dela caj z lilku caj z lilku camembert v marinádě marinada na grilovaný lilek grilovaný lilek s tymiánem timianova marinada cuketa sýr brie lilek recept s fotkou jak na to brie

Suroviny: lilek, šunka, pórek, sýr brie, sůl, omáčka chilli, tymián sušený, omáčka sojová, olej olivový

TopRecepty.cz

Lilek v tymiánové chilli marinádě s brie a šunkovo-pórkovou peřinkou

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lOz6