Labužo krém (z bílků)
Suroviny
Porce: 2-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 364 kJ / 1 043 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,90 g |
| Tuky | 0,10 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 198 mg |
| Sůl | 0,40 g |
| Sacharidy | 250,66 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oddělíme bílky od žloutků. Dáváme pozor, aby se do bílku nedostal žádný žloutek!
Krok 2: Připravíme menší hrnec, kam nasypeme cukr a nalijeme vodu. Za stálého míchání přivedeme do varu. Poté snížíme teplotu na minimum. Z hmoty uvaříme sirup, jestli je hotový, zjistíme tak, že ho kápneme do studené vody. Správný sirup bude ve vodě držet tvar, dají se z něho formovat kuličky (viz. foto).
Tato konzistence vznikne zhruba do 15-ti minut. Když to máme hotové, přidáme do sirupu trošku kyseliny citronové. Sirup pořádně rozmícháme. Krok 3: Bílky vyšleháme na tuhý sníh, horký sirup pomalu vmícháme do tuhého sněhu.
Směs je potřeba nechat vychladnout, avšak při tom ještě cca 15 minut míchat. Nejlepší místo při míchání je při otevřeném okně nebo někde v chládku (já to dělala na balkoně). Krok 4: No a teď by to mělo být pěkně ztuhlé a můžeme podávat např. s ovocem, nebo s posypaným kakaem.
Tato konzistence vznikne zhruba do 15-ti minut. Když to máme hotové, přidáme do sirupu trošku kyseliny citronové. Sirup pořádně rozmícháme. Krok 3: Bílky vyšleháme na tuhý sníh, horký sirup pomalu vmícháme do tuhého sněhu.
Směs je potřeba nechat vychladnout, avšak při tom ještě cca 15 minut míchat. Nejlepší místo při míchání je při otevřeném okně nebo někde v chládku (já to dělala na balkoně). Krok 4: No a teď by to mělo být pěkně ztuhlé a můžeme podávat např. s ovocem, nebo s posypaným kakaem.
Zveřejněno 8. 5. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Labužo krém (z bílků)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AEJ9
Moje poznámka
Labužo krém (z bílků)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AEJ9
Nejnovější recepty
Kakaové pusinky
Přidáno před 1 hodinou
Linecké cukroví s mandlemi
Přidáno před 1 hodinou
Vánoční nepečená roláda podle Kamily Nývltové
Přidáno před 3 hodinami
Domácí arašídový nugát
Přidáno před 4 hodinami
Vánoční vaječný likér
Přidáno před 12 hodinami
Datlové měsíční koláčky (Mooncake)
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovesné banánové sušenky
Panova před 24 minutami
Bezlepkové linecké
Hankali před 26 minutami
Květákový mozeček s bramborami z jedné pánve
monyss před 59 minutami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
BronislavaP před 1 hodinou
Vánočka III
IvaBrabi před 2 hodinami
Tradiční kynutá vánočka
lenkadra před 2 hodinami
Vánočka II
JajkaP před 4 hodinami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
chatrca před 5 hodinami
Rychlá rajská omáčka
MichalP před 12 hodinami
Vajíčka z trouby
Sahula před 13 hodinami
Tématické fráze:
bílkový krém,
krém z bílků,
krem s bilku,
recept na bílkový krém,
bílkový krém recept,
recept na krém z bílků,
krém s bílkem,
jahodový krém z bílků,
bilkovi krem,
recepty co s bílky,
krém s bilky,
krém bílků,
jak udelat krem z bílků,
jak na bílkový krém,
bílkový citronový sníh,
kremy z bílků,
belkovy krem,
bilkovy krém se sirupem,
bílkový sníh,
sněhový krém na koblihy recepty
Suroviny:
cukr krystal,
bílek,
voda,
kyselina citronová
Komentáře (13)
To je poněkud nešťastně formulováno
Ano, rozvar se sice pomalu (tenkým pramenem) vlévá do sněhu, ale sníh se současně intenzivně šlehá (buď ve šlehači, nebo metlou ručně )
***
No, když ale k receptu dáte ještě doušku na zdroj receptu, tak se na vás nikdo křivě ani nepodívá, natož aby vám řek´ křivého slova...
Citron - par kapek- se pridava do cukroveho rozvaru ke konci.
Pro ty, kteri maji kuchynsky teplomer na vareni, rozvar se privede na teplotu 120°C a pak zasleha do bilku.
http://tojenapad.dobrenoviny.sk/najlepsi-bielkovy-..., pokud opravdu nejsou tvoje, budou muset být smazány, buď tebou nebo některou moderátorkou.