Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 975 kJ / 1 189 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,43 g |
Tuky | 75,12 g |
Vláknina | 20,50 g |
Cholesterol | 115 mg |
Sodík | 2,23 g |
Sůl | 5,20 g |
Sacharidy | 80,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na rezance narezaný kel a na kocky narezané zemiaky spolu uvaríme v osolenej vode s rascou. Vody dáme len tesne nad zeleninu.
Krok 2: Slaninu narežeme na kocky, opražíme, pridáme nadrobno narezanú cibuľu a orestujeme. Pridáme múku, opražíme do bleda, zalejeme mliekom a uvaríme hustejší bešamel. Vlejeme uvarený kel so zemiakmi aj s vodou, v ktorej sa varili, premiešame, dosolíme, okoreníme a krátko povaríme.
Krok 3: Nakoniec vmiešame na kolieska narezané párky. Podávame s chlebom.
Zveřejněno 28. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapusta (slovensky kel) po bulharsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yrog
Moje poznámka
Kapusta (slovensky kel) po bulharsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yrog
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 6 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 12 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 13 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 16 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 17 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 4 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 4 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 4 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 4 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 4 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 4 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 4 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 5 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 5 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 5 hodinami
Tématické fráze:
kapusta slovensky,
slovensky kapusta,
kel recept,
kel,
recept na kél,
kel zelenina,
kel recepty,
jak uvařit kel,
recept kél,
kapusta kel,
kel kapusta,
kel slovensky,
slovensky kel,
recepty kel,
kapusta recepty,
jak se vaří kel,
zelenina kel,
kapusta po slovensky,
kel jidlo,
kel z kapusty
Suroviny:
kapusta,
brambory,
kmín mletý,
sůl,
pepř černý,
mouka hladká,
olej,
slanina uzená,
cibule,
párky,
mléko
Komentáře (11)