Dýňový koláč s krémem
Dýni využijeme nejen při přípravě slaných pokrmů, ale také při pečení moučníků. Koláč z dýně je krásně vláčný, příjemně sladký a perfektně jej doplní lehký tvarohovo-smetanový krém.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 25 620 kJ / 6 123 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 136,50 g |
| Tuky | 422,30 g |
| Vláknina | 57,03 g |
| Cholesterol | 1,40 g |
| Sodík | 905 mg |
| Sůl | 2,01 g |
| Sacharidy | 417,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Formu vymažeme tukem. Včas začneme nahřívat troubu na 160 °C. Dýni oloupeme, vydlabeme a nastrouháme na hrubo.
Krok 2: Žloutky oddělíme a z bílků ušleháme tuhý sníh.
Do hnětací mísy dáme všechny ingredience na těsto, přidáme nastrouhanou dýni a promícháme v robotu. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Krok 3: Těsto vlijeme do připravené formy a pečeme na 160°C cca 30 minut. Zda je koláč již upečený, vyzkoušíme špejlí, kterou zapíchneme do koláče a po vytažení musí být suchá. Pokud se těsto na špejli lepí, přidáme několik minut pečení navíc. Krok 4: Z uvedených ingrediencí uděláme krém. Vychladlý koláč krémem potřeme a povrch lehce posypeme skořicí. Uchováváme v lednici.
Do hnětací mísy dáme všechny ingredience na těsto, přidáme nastrouhanou dýni a promícháme v robotu. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Krok 3: Těsto vlijeme do připravené formy a pečeme na 160°C cca 30 minut. Zda je koláč již upečený, vyzkoušíme špejlí, kterou zapíchneme do koláče a po vytažení musí být suchá. Pokud se těsto na špejli lepí, přidáme několik minut pečení navíc. Krok 4: Z uvedených ingrediencí uděláme krém. Vychladlý koláč krémem potřeme a povrch lehce posypeme skořicí. Uchováváme v lednici.
Zveřejněno 22. 2. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dýňový koláč s krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DKOx
Moje poznámka
Dýňový koláč s krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DKOx
Nejnovější recepty
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 3 hodinami
Hrníčkový perník podle Kamily Nývltové
Přidáno před 4 hodinami
Rychlá snídaňová pohanková kašička s ovocem
Přidáno před 5 hodinami
Dýňový chlebíček
Přidáno před 6 hodinami
Polévka s kurkumou
Přidáno před 14 hodinami
Bulgur s houbami a sušenými rajčaty
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové pečené na cibuli
boxerka69 před 43 sekundami
Brokolicová polévka
jiri.petricek76 před 19 minutami
Jablkové hrnkové lívanečky
Ajkalajka před 20 minutami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Wacor před 48 minutami
Kotlety v cidru s jablky a šalvějí
Ted před 1 hodinou
Pórková polévka
freynka před 1 hodinou
Bábovka "rychlovka & rumovka"
Mettynka před 1 hodinou
Krupicová kaše
Roobass před 1 hodinou
Rychlá frankfurtská polévka
Zdvihal před 1 hodinou
Zapečené křenové brambory
cookamater před 1 hodinou
Tématické fráze:
dýňový koláč,
výborný dýňový koláč,
sladký dýnový krém,
koláče s krémem,
mrkvovo dýňový koláč,
sladký koláč z dýně hokaido,
dýňový koláč hokaido,
křehký dýňový koláč s perníkovým kořením,
recepty z dýně hokkaido koláč,
americký koláč z hokaido,
linecký dýňový koláč,
dýnový krémem,
dýnový americký kolač,
koláč s dýně hokaido,
dynovy krem sladky,
koláč z dýně hokaido,
kolac s kremem,
dynovy sladky krem,
dýňový koláč s medem,
dyňový koláč recept
Suroviny:
dýně,
mouka hladká,
máslo,
cukr krystal,
ořechy mleté,
mléko,
prášek do perníku,
skořice,
koření hřebíček,
vejce,
sůl,
tvaroh měkký,
smetana ke šlehání,
ztužovač šlehačky,
máslo,
cukr moučkový,
tuk
Komentáře (12)
Takže z malé dýně v surovinách se nakonec vyklubala dýně Hokkaidó ze které jste použila půlku,což bylo asi 200-300 gramů.
No a nebylo by lepší to dopsat přímo do receptu, he?
(hokaido také neloupám, na rozdíl od kiwi které už nějaký čas pojídám i s kožuchem