Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 901 kJ / 2 367 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,10 g |
Tuky | 189,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 3,00 g |
Sodík | 370 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 25,15 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 23. 2. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mušle Sv. Jakuba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxgR
Moje poznámka
Mušle Sv. Jakuba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxgR
Nejnovější recepty
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno před 10 hodinami
Dort Oreo bez vajec
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí yakitori
Přidáno 30. 6. 2025 21:11
Kuřecí tandoori špízy s koriandrovou omáčkou
Přidáno 30. 6. 2025 21:05
Grilovaná kachní prsa
Přidáno 30. 6. 2025 20:59
Barbecue kuře
Přidáno 30. 6. 2025 20:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
janakrejzarova před 10 hodinami
Brokolicová polévka
Kajkajak před 11 hodinami
Koprová omáčka
radekfiala před 11 hodinami
Cuketové soudky plněné sýrem a šunkou
KrisZaezemi před 11 hodinami
Špaldový koláč s pudinkem a jablky
Zabiczka před 13 hodinami
Smetanová polévka s kysaným červeným zelím
MirekFM před 13 hodinami
Jogurtový ovocný koláč
maminka Machulka před 13 hodinami
Buchta "Orgasmus"
veronika_straka před 14 hodinami
Makový koláč s třešněmi
Moanka před 18 hodinami
Vepřové plátky s těstovinami
Moanka před 18 hodinami
Tématické fráze:
musle sv.jakuba,
musle recept,
mušle sv.jakuba recept,
musle,
recept mušle,
recepty z mušlí,
slavnostní předkrmy,
recept na mušle,
mušle sv.jakuba recepty,
kde koupit mušle,
recepty na mušle,
jak uvařit mušle,
vaření mušlí,
recept musle sv.jakuba,
jak vařit mušle,
slavnostní předkrm,
varene musle,
mušle recepty,
mušle a lastury,
recepty mušle sv.jakuba
Suroviny:
játra kuřecí,
olej olivový,
omáčka worcesterová,
omáčka sojová,
koření,
koření kari,
koření grilovací,
paprika sušená sladká,
chilli,
máslo,
pasta sardelová,
kůra citronová,
víno bílé,
strouhanka,
strouhanka
Komentáře (25)
Zdravím Helena
Mušle Sv. Jakuba je zvířátko - mlž, který žije v moři. Má lasturu a uvnitř žije vlatní živočich. V kuchyni se dají použít různé jeho části. Nevím, proč by jedna část mohla používat jeho biologický návev a druhá ne. Pokud si jídlo s tímto názvem objednáš v nějaké lepší restauraci, tak samozřejmně dostaneš to maso uvnitř. Nevím jestli bude opečené na pánvi - tak to dělal Gordon Ramsay v pekelné kuchyni, ale má i spoustu jiných úprav. V tomto receptu byla původně také jiná masová náplň (mořská) - viz. poznámka u receptu.
Pod tímto názvem je recept u nás v rodině min. 80 let, tak ho měnit nebudu.
Vezmeš mušli (skutečnou lasturu z moře vytaženou) a příborovým nožem (viz. foto) do ní nandáš a uhladíš masovou náplň a na ni stejným způsobem vinnou nádivku. Obtiskneš to do strouhanky, naskládáš na plech a strčíš do trouby. Já myslím, že je to opravdu jednoduché