Míšeninka zapečená v lasturách svatojakubských mušlí

Nadja Kuchařka: Nadja

Drůbeží maso 2 názory

Suroviny

(Maso opravdových mušlí či šneků se nahradí mletými drůbežími žaludky):
200 g drůbežích žaludků
1 vejce
sůl
pepř
2 utřené stroužky česneku
1 čajová lžička koření Gyros nebo grilovací koření
2 čajové lžičky pažitky nebo petrželky
50 g strouhané housky (na zahuštění)
1 polévková lžíce tuku na vymazání lastur či ulit
mušle svatojakubské nebo i ulity šneků (prázdné, vyvařené)
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. K umletým žaludkům přidat vejce, všechno koření a zahustit strouhankou. Směs důkladně promíchat, je-li řídká, přidat ještě strouhanku.

  2. Lastury či ulity vymazat tukem, naplnit nádivkou a naskládat na plech. Do nádivky v každé lastuře udělat malou prohlubeň a vložit kousek másla. Péct cca 15-20 minut.

Poznámka

Pod názvem "Nadívaní hlemýždi a mušle" jsem si kdysi vystřihla z nějakého časopisu - líbilo se mi to, protože koupit si šneky nebo mušle nebylo možné. Když jsem vyzkoušela, tak nám i chutnalo a hezky to vypadalo.

Šnečí ulity nemám, tak jsem dala jen do lastur.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Míšeninka zapečená v lasturách svatojakubských mušlí

Tématické fráze: plněné lastury lastury lastura maso z musli míšeninka v mušlích recept na lastury lastury s nádivkou plněné lastury jídlo zapečené v mušlích lastury recepty zapékané míšeninky zapékané lastury zapečená směs do mušlí lastura recept lastury drůbeží žaludky zapecene smesy v lasture zapečené maso v lasturách míšešninka na mušle kokosky lastury maso z lastur