Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlá tvarohová buchta s povidlím jako hanácké koláče

Upečte tuto jednoduchou, rychlou buchtu, která chuťově připomíná hanácké koláče. Připravte ji z nekynutého těsta a tvarohovo-pudinkové náplně. Na tuto náplň poklaďte povidla nebo například sezónní ovoce. Buchtu můžete před pečením zasypat drobenkou.

Hodnocení receptu je 4,9 (61×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

marcela.81

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 25 min

65 min (40 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 974 kJ /
5 730 kcal
Bílkoviny105,63 g
Tuky170,36 g
Vláknina15,40 g
Cholesterol 1,07 g
Sodík 727 mg
Sůl2,30 g
Sacharidy935,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku smícháme s práškem do pečiva. Připravíme plech a vyložíme ho pečicím papírem. Troubu rozpálíme na 160 °C. Krok 2: V míse vyšleháme vejce s cukrem do světlé pěny. Krok 3: Poté přidáme olej, mléko o pokojové teplotě a připravenou mouku. Všechny přísady na těsto vyšleháme. Krok 4: V druhé míse smícháme tvaroh, cukr, pudinkový prášek, vejce a mléko. Pokud použijeme tvaroh ve vaničce, přidáme méně mléka. Krok 5: Těsto připravené v první míse vylijeme rovnoměrně na připravený plech. Krok 6: Na těsto vylijeme jako druhou vrstvu tvarohovou náplň. Krok 7: Povidla smícháme s rumem. Krok 8: Povidla poklademe malou lžičkou do tvarohové náplně. Můžeme také použít cukrářský sáček. Krok 9: Plech s buchtou dáme do vyhřáté trouby a pečeme dozlatova.

TIP: Jak udělat domácí povidla

Zveřejněno 22. 9. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q5WM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q5WM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (43)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Ráda se k tomuto receptu vracím, dnes jsem potřebovala něco upéct pro návštěvu. Někdy do tvarohové hmoty používám povidla, někdy zase domácí marmeládu. Peču při teplotě cca 175-180 °C. :-K

Skvělá buchta, kterou určitě zopakujeme. Jen jsme dali méně cukru.

Jako holka z Hané musím, říct, že se to našim vdolkům opravdu může rovnat. Já jsem koláč ještě vytunila posépátkem (neboli drobenkou).

Recept má všude velký úspěch a já ho taky všude šířím. Oblíbený je i s různými variantami sezónního ovoce místo povidel. Obzvláště dobrý byl s rebarborou ma kostičky, kterou jsem obalila ve skořici a cukru.

je to mnamka<3 a jelikož nastal už chladný podzim:-8 ,tak už ji peču ke kávičce:-D:yes::yes::-K:-K

Je výborný,:yes: dělala jsem ho už mockrát,ale teprve teď se mi ho podařilo vyfotit:-D,aspoń kousek.Tak jsem připojila fotečku;-)

Perfektný koláč, recept nikdy nesklame! Dala som marhuľový džem a 600 g tvarohu. (Pridávam foto.)

Zrovna jsem ji dopekla.:yes:rychlá a výborná buchta:-)dekuji.

Včera jsem upekla.. úžasná... i miláčkův kolega mi vzkazoval, že mu buchta moc chutnala..Určitě jsem nepekla naposledy a děkuji za tak úžasný recept :-*:-K

Je moc dobrá, dělala jsem ji včera a je jasný, že ne naposled:-) mokrý buchty, to my rádi :-p hlavně se krásně rychle dělá. Ty povidla v tom mají dobrou chuť, až mi dojdou domácí, budu to dělat asi jen s tvarohem

Toto nemá s hanáckým koláčem nic společného, chuť těsta je naproto jiná, je to těsto s práškem do pečiva, takže chuť není ani podobná. Jak to můžete takto nazvat?

Tématické fráze:
tvarohový koláč, hanácký koláč na plech, tvarohová buchta, hanacke koláče na plech, tvarohová buchta s povidly, úžasně rychlá tvarohová buchta s jablky, tvarohovo povidlová buchta, super rychlá buchta s povidlím, rychlá tvarohová buchta, úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, tvarohová buchta s povidlím, buchta jako koláč, tvarohovy kolac s povidly, buchta s tvarohem, buchta s povidlim, tvarohová buchta bez vajec, buchta jako koláče, rychlá buchta s tvarohem, hanácké koláče, uzasna tvarohova buchta s povidlim

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, cukr, mléko, olej, vejce, prášek do pečiva, tvaroh, cukr moučkový, cukr vanilkový, pudink vanilkový, vejce, mléko, povidla švestková, rum

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu