Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborovo-celerový salát

Hodnocení receptu je 4,7 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 891 kJ /
2 842 kcal
Bílkoviny49,14 g
Tuky210,02 g
Vláknina53,70 g
Cholesterol 778 mg
Sodík 4,58 g
Sůl11,02 g
Sacharidy165,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory vařené ve slupce necháme zchladit, pokrájíme je na kostičky a dáme do mísy. Oloupaný celer s mrkví uvařený ve slané vodě také necháme zchladit a pokrájíme, přidáme k bramborám do mísy, přisypeme jemně pokrájenou cibuli a kyselé okurky, na kostičky pokrájená oloupaná vejce, osolíme, opepříme, přidáme hořčici a majolku a dobře promícháme. Pokud je salát příliš hutný, můžeme přidat pár lžiček láku z okurek. Krok 2: Salát necháme v chladnu proležet alespoň dvě hodiny a podáváme například ke smaženému masu: řízky, karbanátky aj. Krok 3: Pokud chceme odlehčenou zdravější verzi salátu, můžeme nahradit majonézu zakysanou smetanou (třeba jen zčásti). Krok 4: Kdo má rád v salátu i uzeninu, může přidat například jemně pokrájený gothajský nebo polosuchý salám.

Zveřejněno 17. 12. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rrY4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rrY4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

zujali: ...no jasně:yes:, každý dle své chuti;-) ...u nás klidně bez vajec, s petrželí určitě ne a s hořčicí určitě ano;-):-8:-K

Já dělám bez vajíčka a hořčice. Ještě přidávám petržel.

Takovou chlupatou ingredienci máme taky:-D:yes::yes::yes:

Sudet: ...my tedy ne, ale když už si dal někdo tu práci;-):-)

<3Delavam podobne,ale bez vajicek.Je moc dobry.:-K:yes:

Tématické fráze:
celerový salát z vařeného celeru, bramborový salát recept, bramborovo celerovy salát recept, bramborovo celerový salát, celerový salát recept, bramborový salát recepty, salát z vařeného celeru, celerový salát, co uvarit z celeru, bramborovocelerový salát, bramborovocelerovy salát recept, celerový salát s bramborem, bramborový salát z celeru, recept na bramborový salát, bramborovy salat s celerem, celerovy salat jako příloha, celerovobramborovy na salát, bramborový - celerový salát recept, celerový bramborový salát, salat z celeru jako bramborovy

Suroviny:
brambory, celer, mrkev, vejce, cibule, okurky sterilované, hořčice plnotučná, majonéza, sůl, pepř mletý, lák z okurek, uzenina

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu