Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 536 kJ / 1 323 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 124,21 g |
| Tuky | 61,95 g |
| Vláknina | 0,21 g |
| Cholesterol | 326 mg |
| Sodík | 7,36 g |
| Sůl | 17,60 g |
| Sacharidy | 67,08 g |
Postup přípravy
Krok 1: V malém rendlíku jsem kromě škrobu smíchala všechny přísady na marinádu a přivedla k varu. Chvíli jsem směs vařila, dokud se nerozpustil cukr. Potom jsem do směsi vmíchala škrob a odstavila. Směs jsem dala na stranu zchladnout a mezitím jsem nakrájela kuřecí prsa na tenké plátky. Z marinády jsem odebrala dvě lžíce směsi na stranu na finální potření a zbytkem směsi jsem potřela maso (té směsi můžete klidně udělat víc a odebrat na omáčku k servírování). Maso jsem zakryla potravinovou folií a nechala zhruba 2 hoďky marinovat.
Krok 2: Pórek jsem nakrájela na plátky. Na sporáku jsem k varu přivedla v hrnci velké množství osolené vody. Když voda v hrnci měla fakt intenzivní var, tak jsem tam hodila ten pórek. Nechala jsem ho tam 1 minutu povařit. Po uvaření jsem ho rychle scedila přes sítko, strčila pod kohoutek se studenou vodou a zhruba půl minuty jsem ho proplachovala, aby neztratil barvu.
Krok 3: Dále jsem na pánvi rozehřála olivový olej s máslem, obalila v nich uvařený pórek a odstavila.
Krok 4: Namarinované maso jsem napíchala na špejle, nechala jsem okapat marinádu, aby se zbytečně nepřipalovala a šoupla jsem ho na grilovací pánev (pokud ji nemáte, můžete ho dát i na normální pánev, taky to bude dobrý).
Krok 5: Maso jsem na pánvi pekla 2 minuty z každé strany. Hotové špízy jsem potřela odebranou marinádou a posypala sezamovými semínky.
Zveřejněno 16. 1. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí špízy teriyaki s pórkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ll0l
Moje poznámka
Kuřecí špízy teriyaki s pórkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ll0l
Nejnovější recepty
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 7 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 15 hodinami
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 18 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 18 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 23 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno 22. 12. 2025 07:15:12
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková buchta
Helenecka 21 před 36 sekundami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
tomas.rejzek před 3 minutami
Vánočka s rozinkami
Terka.Ambrozkova před 58 minutami
Nejlepší marokánky
Terka.Ambrozkova před 58 minutami
Babiččin mazanec
Vlastali před 1 hodinou
Vánoční rybí polévka s jikrami a mlíčím
MilanJ před 1 hodinou
Vinná klobása trochu jinak
Mech_cz před 1 hodinou
Minutkový kuřecí guláš
Mimino před 1 hodinou
Pečená vinná klobása se zelím (z remosky)
Susanna před 2 hodinami
Palačinky s džemem
jakub@V před 3 hodinami
Tématické fráze:
recepty s porkem,
terijaki spizy,
souvlaki z kuřecích stehen,
kuřecí směs teriyaki,
směs teriyaki,
směs teryaky,
kuřecí teriyaki špízky,
kureci spozy na panvi,
kuřecí teriyaki,
kuřecí čína s pórkem a sezamem,
špízy na pánvi
Suroviny:
prsa kuřecí,
pórek,
olej olivový,
máslo,
sůl,
olej sezamový,
omáčka sojová,
ocet rýžový,
zázvor čerstvý,
voda,
cukr třtinový,
pepř,
sůl,
škrob kukuřičný,
semínka sezamová,
špejle
Komentáře (6)
Gustavo Woltmann