Kapusta čili kel
Jedno z tradičních jídel československé kuchyně je kapusta, neboli kel. Asi všichni ji známe z kuchyně od babiček. S námi si ji můžete snadno připravit doma. Ideálně ji pak doplní česnekové kousky masa, které zvolíte podle vaší chuti.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 408 kJ / 98 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 2,50 g | 
| Tuky | 0,13 g | 
| Vláknina | 2,75 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 8 mg | 
| Sůl | 0,00 g | 
| Sacharidy | 20,25 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Kapustu nakrájíme, tvrdé košťály odstraníme a polovinu kapusty nasypeme do velkého hrnce. Přidáme oloupané, na kolečka nakrájené brambory, dosypeme zbytek kapusty, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vody, přiklopíme a dusíme.
	Krok 2: Občas promícháme a zkontrolujeme podlití, na dně musí být stále voda. Dusíme do změknutí brambor. Po vypnutí rozšťoucháme, přidáme rozetřený česnek (dle chuti 1-2 stroužky) a majoránku.
	Krok 3: Ke kelu se ideálně hodí česnekové maso. Plátky nebo kousky vybraného masa zaprášíme moukou a promneme (nebo plátky v mouce obalíme). Vhodíme je do rozpáleného tuku, zatáhneme, podlijeme vodou nebo vývarem, případně přihodíme kostku bujonu, opepříme, přidáme hodně rozetřeného česneku a dusíme do měkka.
Zveřejněno 17. 3. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Kapusta čili kel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wD0z
Moje poznámka
					
				
Kapusta čili kel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wD0z
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 9 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 11 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 3 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 5 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 6 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 6 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 7 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 8 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 8 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 9 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 9 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 9 hodinami
						Tématické fráze:
						
							kel, 
						
						
							recept na kel, 
						
						
							kel recept, 
						
						
							kapustovy kel, 
						
						
							kapusta recepty, 
						
						
							kapusta kel, 
						
						
							kel s bramborem, 
						
						
							recept kel, 
						
						
							kel recepty, 
						
						
							kel kapusta, 
						
						
							recepty kel, 
						
						
							kapusta recept, 
						
						
							kapusta recept kel, 
						
						
							kuřecí maso v kapustě-vynikající, 
						
						
							kel z kapusty, 
						
						
							jak udělat kapustu, 
						
						
							dušená kapusta kel, 
						
						
							kěl kapusta recept, 
						
						
							kel s brambory, 
						
						
							recepty z kapusty
						
					
						Suroviny:
						
							kapusta, 
						
						
							brambory, 
						
						
							voda, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							majoránka, 
						
						
							česnek, 
						
						
							maso kuřecí, 
						
						
							česnek, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							olej, 
						
						
							vývar masový
						
					
	
			
Komentáře (5)
No, to už je ale jiná pohádka, že
sikulka7:
A opravdu vám česnek delší tepelnou úpravou zhořkne?