Kuřecí špíz s rajčátky v rajské marinádě

Suroviny 4 porce

3 kuřecí prsa
16 třešňových rajčátek
Marináda:
3 lžíce rajského protlaku
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce medu
2 lžíce worcesterové omáčky
sůl
pepř
2 lžičky nasekaného rozmarýnu

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme marinádu smícháním všech přísad.
    Maso nakrájíme na větší kostky, vhodíme do marinády a dobře promícháme, aby se všechny kostky masa dobře marinádou obalily. Odložíme na hodinu do chladu.

  2. Pak střídavě napichujeme marinované kousky masa a rajčátka tak, aby na špejli byly tři kostky masa a dvě rajčátka.
    Připravené špízky grilujeme ze všech stran, často otáčíme a hlídáme, aby se maso nepřipalovalo.

Poznámka od kuchařky

Jako přílohu jsme měli černou čočku se zeleninou, ale hodí se i různě upravené brambory.

Komentáře k receptu Kuřecí špíz s rajčátky v rajské marinádě

Tématické fráze: brambory kuřecí rajské