Suroviny
Porce: cca 8 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 616 kJ / 386 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,99 g |
Tuky | 0,51 g |
Vláknina | 8,34 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 16 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 43,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve omyjeme a očistíme kořenovou zeleninu. Pokrájíme ji spolu s cibulí na kolečka.
Krok 2: Jazyk omyjeme pod tekoucí vodou a vložíme do tlakového hrnce (pokud máte, když ne, stačí normální hrnec, ale doba přípravy se o hodinu prodlouží). Jazyk v hrnci zalijeme vařící voudou a přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, pepř, sůl, ocet, nové koření, celý pepř, tymián a hřebíček. Kuličkové koření vkládám do hrnce v uzavřené nádobce na koření. Vaříme 50-60 minut v tlakovém, v obyčejném hrnci 2 hodiny.
Krok 3: Poté jazyk vyjmeme a sloupneme (stáhneme), pokrájíme na plátky. Také vyjmeme nádobku s kořením.
Krok 4: Do omáčky vlijeme 3 dl červeného vína, vložíme povidla, strouhaný perník a dohustíme jíškou. Tyčovým mixérem omáčku mixujeme do hladka. Ještě asi 20 minut provaříme. Dochutíme solí, pepřem a můžeme popřípadě přidat i cukr. Plátky masa přidáme před koncem, aby se prohřály.
Servírujeme s houskovým knedlíkem.
Servírujeme s houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 6. 1. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí jazyk na černo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GJz7
Moje poznámka
Hovězí jazyk na černo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GJz7
Nejnovější recepty
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 6 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 10 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 11 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 14 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 18 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 5 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 7 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 7 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 8 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 8 hodinami
Koláč z cukety
Vampi před 10 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 10 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 11 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 11 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 12 hodinami
Tématické fráze:
hovězí jazyk,
hovězí jazyk recept,
hovězí jazyk recepty,
recepty hovezi jazyk,
recept hovězí jazyk,
recept na hovězí jazyk,
uzený hovězí jazyk na černo,
hovězí na černo,
uzený hovězí jazyk recepty,
omacka na černo,
uzený hovězí jazyk se švestkovou omáčkou,
recepty na hovězí jazyk,
recept na hovězí jazyk neuzený,
recepty-hovĕzí jazyk,
co varit z hoveziho jazyka.,
hověz jazyk,
varenyhovezi jazyk,
hovezi jazyk s omackou,
připrava hovězího jazyka,
hovězíjazykrecept
Suroviny:
zelenina kořenová,
cibule,
ocet,
sůl,
pepř,
koření nové koření,
pepř celý,
tymián,
koření hřebíček,
víno červené,
povidla švestková,
perník na strouhání,
mouka hladká
Komentáře (7)