Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 895 kJ / 1 648 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,48 g |
| Tuky | 126,62 g |
| Vláknina | 16,20 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 85 mg |
| Sůl | 0,64 g |
| Sacharidy | 114,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
Krok 2: Do mixéru dejte banány, sladidlo, olej a kypřící prášek. Vše dobře umixujte.
Krok 3: Poté směs dochuťte skořicí a vanilkovým extraktem, s tím opatrně, stačí menší čajová lžička a trochu osolte. Ráda přidávám také semínka, doma jsem zrovna měla lněná a chia, takže obou tak od oka.
Krok 4: Tekutou směs smíchejte s moukou a dobře promíchejte.
Krok 5: Podle chuti můžete přidat další ingredience.
Krok 6: Vše nalijte do olejem vymazané formy, kterou je dobré vysypat kokosem/moukou (nebo použijte pečící papír). Nahoru ještě na ozdobu dávám jeden banán rozřezaný na půl.
Krok 7: Poté pečte 45 minut, průběžně můžete zkoušet test špejlí, dokud špejli z těsta nevytáhnete čistou.
Zveřejněno 21. 3. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Božský bananabred
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lo2V
Moje poznámka
Božský bananabred
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lo2V
Nejnovější recepty
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 3 hodinami
Kokosové sušenky
Přidáno před 5 hodinami
Drážďanská štóla
Přidáno před 7 hodinami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí stehýnka Garam masala
Přidáno před 16 hodinami
Bulgurové rizoto
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Červené zelí s jablky
magdalenka před 6 minutami
Fazolky na slanině
magdalenka před 13 minutami
Hrnková buchta z cukety
magdalenka před 20 minutami
Dvojctihodné koláčky
magdalenka před 34 minutami
Mrkvové karbanátky
magdalenka před 37 minutami
Květák ve strouhance
magdalenka před 41 minutami
Hlíva v trojobalu
magdalenka před 45 minutami
Škvarková pomazánka
magdalenka před 49 minutami
Špekáčky na černém pivu
magdalenka před 56 minutami
Kuřecí nudlová polévka
magdalenka před 59 minutami
Tématické fráze:
vyzkousene veganske perníčky inspirace,
neotřelé buchty
Suroviny:
banán,
mouka celozrnná,
sladidlo,
olej,
prášek do pečiva,
sůl,
skořice,
extrakt vanilkový,
semínka lněná,
Komentáře (10)
Standardně prdopeč prosátý s moukou a jen velmi nedbale promíchat s tekutou částí a hned do vyhřáté trouby...ale třeba se mýlím....
Já prdopeč moc nepoužívám, jen muffiny nebo mrkvový koláč, jinak dávám přednost hodně našlehaným vejcím nebo rozdělení vajec a vyšlehání sněhu. Ale jednou jsem "ulítla" a dala prdopeč šlehat s tekutou složkou...u vyzkoušeného receptu...
KL - kávová lžička,PL - polévková lžíce
Ivano B. tak jako Vy jsem to myslela i já