Kostky s brokolicí do naší kuchyně / s kořením nebo s bylinkami /

varilamyskakasicku Kuchařka:

Ostatní 16 názorů

511
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Suroviny

1 brokolice
voda
koření
bylinky podle každého
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brokolici rozebranou na růžičky nejdříve ponoříme do vroucí vody / můžeme dát i lžičku octa / a pak přecedíme od drobných nečistot, které nám vyplavou napovrch.

  2. Poté ji rozmixujeme na hustou kaši, kterou vkládáme do tvořítek na led. Kdykoliv ji pak můžeme v kuchyni použít.

Poznámka

Je to velmi zdravá zelenina, ale není vždy hned po ruce, tak si ji uděláme do zásoby, abychom ji mohli využívat v kuchyni častěji. Můžeme k ní přidat i libovolné koření /kari nebo muškátový oříšek, sůl nebo jiné bylinky/ nebo ji uvaříme samotnou.

Můžeme ji také dát do odšťavovače a popíjet jen tak, aneb z ní vařit chutné polévky s mrkví, celerem, petrželkou, smetanou apod.

Růžičky brokolice obsahuje látku zvanou sulforafan, který chrání plíce, proto je velmi vhodná pro kuřáky a také preventivně působí podle studií velmi účinně proti rakovině.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky


Ohodnoťte recept: Kostky s brokolicí do naší kuchyně / s kořením nebo s bylinkami /

  • Děkuji děvčata za příspěvky:-K;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    taky brokolici po oblanšírování rovnou mrazím.. ale ta tvoje vypadá efektně;-):-K:yes::yes:

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    Super nápad:yes::yes:

    Odpovědět

  • Bahula: tak tak, pro mne je lepší tento způsob, sáhnu, vyklopím a vložím, dnes jsem vložila tuto kostku i do kuřátka, včetně bylinek:-K

    Odpovědět

  • Děkuji za Vaše příspěvky ke zdravému využití brokolice;-):-K

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    no to paráda, moc super nápad Ivi, udělám:-p:yes::yes::-O:-K+ bodík:-K

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

    varilamyskakasicku:Ty máš nápady:yes: Vždy připravena co:-?:-K

    Odpovědět

  • holka ze severu holka ze severu

    Já radši také čerstvou nebo mražené růžičky :-) Ale když to někdo využije....

    Odpovědět

  • Jana Remkova: Jani, to není myšleno, že to je jen kostka k přípravě na polévku z brokolice:-)):-), naopak, je to myšleno jako prevence na široké využití v kuchyni z důvodu sulforafanu, který je v brokolici obsažen, viz poznámka v receptu:-K

    Odpovědět

  • Frantiska: tak přesně, jak píšeš, to dělám, mám ji hned po ruce a mrazák mám pro nás dva pidi mrňavý, nemám místo na zmraženou brokolici a jinou zeleninu, nemám zahrádku žádnou a proto volím tuto cestu a postupuji podle zdroje : Recepty pro zdraví.
    Vše je to věc jednak prostoru a potom dalšího využití v kuchyni;-):-K

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    je to idelani pro lidi s malym mrazakem prijde mi to skladne :) a vyhoda je, ze to je hned po ruce nemusi se nic krajet nebo mixovat

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    maris:Já měla svoji, ale když je brokolice v akci, tak neváhám;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    1974andrea: a já si radši koupím čerstvou:-)), ale kdybych měla svoji ze zahrádky, tak bych zamrazila taky růžičky:-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Jana Remkova::-D Zrovna jsem při čtení receptu myslela na totéž, co ty, že si zamrazuji radši rovnou brokolici;-)

    Odpovědět

  • miccan miccan

    Úžasná fotka, som si najprv myslela, že je to nejaký koláčik:-))

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo