Pařížské řezy jednoduché
Jednoduché a lahodné, přesně takové jsou tyto řezy provoněné rumem a kakaem. Inspirované jsou slavným pařížským dortem, ale naši variantu zvládne i začátečník. Ať už k nedělní kávě nebo na rodinnou oslavu, vláčný korpus a čokoládová šlehačka nikdy nezklamou.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 419 kJ / 4 402 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,86 g |
Tuky | 224,37 g |
Vláknina | 33,25 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 338 mg |
Sůl | 1,38 g |
Sacharidy | 506,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Den předem svaříme suroviny na pařížskou šlehačku a necháme do druhého dne vychladit v lednici.
Krok 2: Suroviny na korpus vyšleháme elektrickým šlehačem a vylijeme na olejem vymazaný a kokosem vysypaný hluboký plech.
Krok 3: Těsto vložíme do vyhřáté trouby, upečeme a necháme vychladnout.
Krok 4: Studený korpus pokapeme rumem a potřeme pikantní marmeládou.
Krok 5: Pařížskou šlehačku vyšleháme a natřeme na korpus,
Krok 6: Na ozdobu posypeme strouhanou tyčinkou Margot.
Zveřejněno 14. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pařížské řezy jednoduché
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Epg
Moje poznámka
Pařížské řezy jednoduché
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Epg
Nejnovější recepty
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Přidáno před 20 hodinami
Placičky z podmáslí
Přidáno před 22 hodinami
Karpatské lečo
Přidáno před 23 hodinami
Kotlety na tymiánu s hrachovou kaší a pečenou karotkou
Přidáno 3. 8. 2025 10:37:11
Čalamáda ze zelí a paprik
Přidáno 3. 8. 2025 09:04:01
Čajot restovaný s krevetami a nudlemi z jedné pánve
Přidáno 3. 8. 2025 08:18:12
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Andělsky nadýchaný perník
Mlateli před 37 minutami
Houbová paštika jinak
KrisZaezemi před 42 minutami
Honzovy plněné buchty od Uursik
ferda30 před 1 hodinou
Cibulové chutney (čatní)
Majkl2910 před 1 hodinou
Cuketový perník
michaela svancarova před 2 hodinami
Zavadilská cuketa
Kristina1 před 2 hodinami
Kynuté knedlíky - meruňkové s tvarohem
Spidin před 2 hodinami
Kuřecí řízek v pivním těstíčku
Kattyy před 4 hodinami
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
Martina Weisova před 4 hodinami
Rychlý švestkový koláč
veronika_straka před 5 hodinami
Tématické fráze:
pařížské řezy,
pařížské řezy recept,
šlehačkové pařížské řezy recept,
pařížský řez,
jednoduché řezy,
recept na pařížské řezy,
jednoduché řezy na plech,
jednoduché moučníky,
parizke rezy,
pařížské tyčinky,
pařížské řezy na plech,
pařížský řez recept,
řezy s pařížskou šlehačkou,
pařížsky řez na plech,
paříšské řezy,
parizsky rezy,
recepty na pařížské řezy,
pařížské tyčinky recept,
pariske rezy,
recept pařížské řezy
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr,
cukr vanilkový,
vejce,
olej,
voda,
kakao,
prášek do pečiva,
šlehačka,
tyčinka ledové kaštany,
čokoláda na vaření,
rum,
marmeláda pikantní,
čokoláda margot,
kokos
Komentáře (58)
hladkou mouku, korpus se nebude tak drobit a bude nadýchanější. Jinak výborná buchta. Z dvojité dávky
vyšší, prořízla jsem a naplnila marmeládou. Díky za nápad.
Anna:
- 3 ks ( mám velký plech a těsto je v něm akorát ) jsem přidala ještě 3 lžíce kakaa. A jsem velice zvědavá, jak bude chutnat
mým zítřejším hostům. Některé recepty jsou tu výborné, přesto pro méně zdatné nebo začátečníky málo popsaný postup.
Den (nebo pár hodin) předem uvaříte suroviny na krém (pařížskou šlehačku) a posléze dobře VYCHLAZENOU hmotu ušleháte
Lucie: