Pařížské kostky trochu jinak

marunda Kuchařka:

30 ks Moučníky , Řezy 17 názorů

520
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Suroviny

Těsto světlé:
440 ml polohrubé mouky
220 ml moučkového cukru
110 ml oleje
220 ml mléka
1 prášek do pečiva
3 vejce
Těsto tmavé:
stejné inkredience, jen ještě 2-3 lžíce kakaa
Krém:
2 šlehačky v krabičce
2 čokoládové tyčinky Kaštany nebo 1 tabulka čokolády na vaření
1 velká tyčinka Margot
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme všechny sypké suroviny, přidáme ostatní inkredience a šlehačem šleháme na hladké těsto. To nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný hluboký plech a pečeme asi 20 minut na 180°C. Necháme vychladnout.

  2. Upečeme stejně i tmavé těsto.

  3. Krém:
    obě šlehačky vylijeme do rendlíku spolu s nalámanýma tyčinkama, nebo čokoládou. Uvedeme do varu a necháme chvilku bublat. Pak odstavíme z plotny a necháme vystydnout a pak do lednice vychladit. Krém nechte v lednici přes noc, aby šel dobře ušlehat.

  4. Druhý den našleháme ručním šlehačem.

  5. Na upečený a vychladlý korpus - je jedno jakým začnete, rozetřeme část krému, přiložíme druhý korpus. Na něj natřeme zbytek krému a nastrouháme tyčinku Margot. Dáme do lednice.

Poznámka

Mezi korpusy můžete dát třeba marmeládu, nebo ušlehanou šlehačku.

Já příště udělám více krému, místo dvou šlehaček dám tři a asi 150 g čokolády, nebo 3 tyčinky Kaštany - pak nemusíme krémem šetřit.

Koláč jsem pekla v pátek a řekla bych, že nejlíp chutnal v neděli. Krásně se to nasáklo a těsto zvláčnělo. Je moc dobrý.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 245 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Pařížské kostky trochu jinak

  • marunda marunda(autorka receptu)

    holky díky,
    Andula: když je krému víc, nic se tím nezkazí. A je to lepší a chutnější

    Odpovědět

  • Andula Andula

    Miluji recepty v ml, snaz se to dela ;-) Vypada to moc dobre, urcite zkusim a udelam vice toho kremu, deti to maji radi. :yes:

    Odpovědět

  • indulina28 indulina28

    davam bodik,taky delam ale trochu jinak,ale jinak moc hezky:yes:

    Odpovědět

  • marepavla marepavla

    vypadá to nááádherně, hned bych si dala, dávám bodík :yes:

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Kostky vypadají nádherně, už mám uloženo a určitě vyzkouším:yes: +

    Odpovědět

  • lemarti lemarti

    Hezke;-)to urcite vyzkousim:yes:

    Odpovědět

  • jollka jollka

    Super receptík ,mám ráda kommbinace:-p:-K:yes:

    Odpovědět

  • jana73 jana73

    Teda , dneska samé dobré recepty:yes:

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Marundo:-)když já strašně nerada peču v malém:-D.No a navíc mě láká ta barevnost (světlé a tmavé těsto);-).

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Moučník vypadá velmi dobře a věřím, že je i moc chutný.:yes:+5.

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Mňam :-p:-p +:yes::yes:

    Odpovědět

  • Sodovka Sodovka

    Dělám podobné Pařížské kostky. Jenom dělám jedno těsto, které pak rozkrojím. Udělat 2 těsta = světlé a tmavé je dobrý nápad.:yes: Těsto doporučuji pokropit rumem nebo nějakou ovocnou šťávou a potřít pikantním džemem. Pak natřít krémem a na krém položit další "nakropené" těsto. Těsto pak není suché. Abych nemusela krémem šetřit, tak ho dělám ze 3 šlehaček a 3 čokoládových tyčinek Kaštanů. Jednou jsem na krém (mezi 2 piškotové pláty) dala i kompotované jahody. A byla to mňamka. Pařížský krém a jahody jsou :-p :-p :-p. Posílám bodík.:yes::-p

    Odpovědět

  • marunda marunda(autorka receptu)

    mirca75: tak upeč jen jeden korpus a to se sní určitě. Já upekla víc, abych mohla i nabídnout jiným. Jinak bychom to baštili také dlouho

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Marundo:-)tak tu kolem tvých řezů brouzdám a nevím jestli upéct hned,nebo zatím "jen" uložit.Ale u nás by musela být oslava,aby se takové množství spapalo;-(,takže zatím asi počkají;-).A moc ráda je vyzkouším z "Kaštanů",protože ty miluji:-8.Díky moc za tip;-).

    Odpovědět

  • thomassinno thomassinno

    Moc hezké :yes: +2

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo