Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomazánka z pečených batátů

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 131 kJ /
748 kcal
Bílkoviny16,73 g
Tuky37,07 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 93 mg
Sodík 393 mg
Sůl0,87 g
Sacharidy81,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Batáty oloupeme, nakrájíme na malé kousky, promícháme s olivovým olejem a osolíme. Troubu rozehřejeme na 180°C, vložíme plech s batáty a pečeme doměkka cca 20-30 minut. Krok 2: Upečené brambory necháme vychladnout, přidáme čerstvý sýr, ochutíme limetkovou šťávou, solí, chilli, přidáme 2 lžíce olivového oleje a rozmixujeme na hladký krém. Na závěr vše promícháme s lístky koriandru. Krok 3: Můžeme použít jako pomazánku na pečivo nebo jako dip.

Zveřejněno 5. 4. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lo0r

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lo0r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Terezko, Leni, děkuju a budu ráda, když vyzkoušíte. Jestli máte rády batáty, tak by vám to mohlo chutnat;-):-)

určitě vyzkouším:-)

Veľmi pekný recept. Pomazánku som z batátov ešte nerobila. Ukladám si recept na vyskúšanie. ;-)

Tématické fráze:
pomazánka z batátů, pomazánka z z batátů, batáty pomazanka, recept na pomazánku z batáty, pomazanka z batáty, pomazánky z batatu, pomazanka z pecene bataty, batáty recept na pomazánky, pomszánka z batatů, pomazanka batata, batatov pomazanka, pomazánka z patáty, batát pomazánka, pomázánka na batáty, co z pečeného batátu, pomazánka z batátů a ořechů, pomazanka z batatu recept, pomazánky z batáty, pomazanka s batáty, pomaznka z batátů

Suroviny:
batáty, lučina, pasta chilli, šťáva limetková, olej, sůl, koriandr

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu