Pečené batáty s ricottou a petrželkou

Susa Kuchařka: Susa

Doba přípravy: 85 minut 2 porce Zeleninová jídla 0 názorů

Suroviny

2 větší batáty
320 g čerstvé ricotty Gran Moravia
hrst nasekaných arašídů
nasekaná petrželka
hrubozrnná mořská sůl
čerstvě mletý pepř
olivový olej
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Sladké brambory omyjte, osušte, pokapejte olivovým olejem a každý zabalte zvlášť do alobalu nebo pečícího papíru. Položte je na mřížku v troubě a pečte při 200 °C cca 50 minut. Po vytažení z trouby je nechte zabalené ještě cca 20 minut odpočívat.

  2. Mezitím si v misce smíchejte ricottu s nasekanou petrželkou, solí a pepřem.

  3. Batáty vytáhněte z pečícího papíru a nahoře je nožem podélně rozkrojte. Vidličkou je opatrně rozevřete a vnitřek naplňte připravenou směsí.

  4. Sladké brambory posypte opraženými arašídy a v případě potřeby ochutíme solí nebo pepřem. Vnitřek brambory se Vám bude krásně oddělovat od slupky, kterou nejíme.

Poznámka

Blog o zdravém vaření jedné potrhlé blogerky :-)

http://cookingwithsusa.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 240 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečené batáty s ricottou a petrželkou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: batáty recepty batáty recept pečené batáty recepty s batáty pečené batáty v troubě recept na bataty bataty v alobalu ricotta recepty recepty na batáty recept s batáty recepty batáty recepty s ricottou pečené batáty s riccotou sladké brambory batáty recepty plnene pecene bataty s rikotou recept pečené batáty ve slupce bataty plnene ricottou recept na pečené batáty batát pečený v alobalu ricotta recept