Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí řízek marinovaný v zakysané smetaně

Hodnocení receptu je 5,0 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaM MiskaM

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 941 kJ /
464 kcal
Bílkoviny14,68 g
Tuky28,46 g
Vláknina1,35 g
Cholesterol 327 mg
Sodík 3,48 g
Sůl8,65 g
Sacharidy36,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V misce smícháme "suché" ingredience, pak přidáme vejce, zakysanou smetanu a vše důkladně promícháme. Ve vzniklé směsi pěkně "vymácháme" naklepané plátky masa a ukládáme je do uzavíratelné nádoby. Krok 2: Pokud nějaká směs zbyde, nevyléváme ji, ale nalijeme na maso, uzavřeme a uložíme na 12 hodin do ledničky. Krok 3: Hodinku před plánovanou přípravou vyndáme maso z ledničky a necháme na kuchyňské lince trochu "zaklimatizovat". Krok 4: Poté jednotlivé plátky masa obalujeme ve strouhance a smažíme ve vyšší vrstvě tuku, z obou stran dozlatova.

Zveřejněno 13. 6. 2018

Poznámka autorky MiskaM

Zdroj: Nejrecept.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí řízek marinovaný v zakysané smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q0z7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí řízek marinovaný v zakysané smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q0z7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Konečně jsem se dostal k tomu, že napíšu také komentář. Podle tohoto receptu děláme řízky (z čehokoliv), už pár let. A přiznám barvu, už jinak neděláme. Hlavně se mi líbí ta šťavnatost a odpadá to strasne obalování v trojobalu. Ochucené je to akorát a podravku používám bez glutamanu, takže samé dobré věci.

Tak zkusím o víkendu udělat, PODRAVKU mám domácí, kterou jsem si udělala sama doma, takže naprosto vím, co v ní je a je tam jen zelenina a bylinky a sůl, takže vyzkouším a už se těším ;-)

Dnes k obědu s jarním salátem:-K

A kde máte sůl:-?

dobrá mňamka, jen nepoužívám podravku ...
Co se týká kopírování - musíte šikovněji, jako spousta lidí tady ... nechci jmenovat, ale je jich tu dost, kteří sem chrlí recepty ve velkém a tváří se jako, že to oni ...
:yes:

mám naloženo (až na tu podravku, ta mi nesmí do domu), dělala jsem z krůtích prsou, tak jsem zvědava:-)

MiskaM: "Recepty nekopírujte z jiných webů bez souhlasu autora." - takto je to napsáno v záhlaví při přidávání receptu. Je fakt, že jste sice Nejrecept.cz napsala jako zdroj - ale je to opravdu do posledních uvozovek okopírované. Pochybuji, že máte souhlas autora - kdybyste si dala alespoň tu práci a napsala postup svými slovy... Nemyslím si, že je Casino jediný, kdo s tím má problém. Já taky:-(

hosta: tak já se budu víc snažit když už to psát svými slovy pokud to teda pomůže :-8

Při čtení rcp jsem si s potěšením říkal, jak se autorka časem zlepšila ve psaní:yes:
No, zase jsem se spletl:no:
A to doslova, že;-(
https://www.nejrecept.cz/recept/kureci-rizek-marin...

Dělávám skoro stejně jen bez podravky, je to starý recept, ale chutný:yes:

Tématické fráze:
kuřecí řízky v zakysané smetaně, marinované kuřecí řízky, kuřecí řízky na smetaně, kureci rizky se zakysanou smetanou, kuřecí řízky ve smetaně, kuřecí řízky se se zakysanou smetanou, řízky v zakysané smetaně, rizky se zakysanou smetanou, rizky nalozene v zakysane smetane, marinovany kureci rizek v zakysanou se smetanou, rizky v testicku ze zakysané smetany, kuřecí řízek marinovaný v zakysanou smetanou, kuřecí řízky v zakysané, kuřeci řizky v kysane smetaně, nejrecept kuřecí maso, normy kuřecí řízek, kureci rizek na smetaně recept, kureci řízky, krůtí řízek se zakysanou smetanou, nejrecept-kuřecí maso

Suroviny:
smetana zakysaná, vejce, solamyl, podravka, česnek sušený, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu