Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mrkvové sušenky

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Mama v kuchyni Mama v kuchyni

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 357 kJ /
1 758 kcal
Bílkoviny25,70 g
Tuky86,40 g
Vláknina11,80 g
Cholesterol 255 mg
Sodík 224 mg
Sůl0,88 g
Sacharidy213,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mrkev očistěte a najemno nastrouhejte, přidejte rozpuštěné máslo, poté cukr, mouku a prášek do pečiva. Krok 2: Vytvořte těsto, které je konzistencí podobné například klasickému lineckému. Krok 3: Vykrájejte tvary a pečte na 180°C přibližně čtvrt hodinky. Jsou měkké a nepříliš sladké - skvělé pro děti.

Zveřejněno 29. 9. 2015

Poznámka autorky Mama v kuchyni

Tento a další mé recepty najdete na: http://www.facebook.com/mamavkuchyni

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvové sušenky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gNkY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvové sušenky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gNkY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Zkusila jsem, ale těsto se mi lepilo, neměla jsem nervy vykrajovat tvary, tak jsem jen nařezala na proužky. Příště musím těsto vyvalovat mezi dvěma foliema a taky buď uberu trošku másla nebo přidám trošku mouky, ale chuť dobrá . Pekla jsem na zkoušku z poloviční dávky a než jsem tohle tady napsala, je to fuč :-D dovolila jsem si přidat fotku :-)

Libulka:
Možná vás navnadilo toto: "... podobné například klasickému lineckému."
No, tak to je si podobné asi jako HODINKY A HOLÍNKY (předpokládám že tu hádanku znáte) :-)
S těstem se hůře dělá především vlivem vody v mrkvi obsažené...
Dovolím si parafrázovat filmovou hlášku: S těstem se sice blbě dělá, zato sušenky jsou střapaté. :-)

na variantu s banánem ještě nedošlo, ale sušenky chutnají nejen 14 měs. vnoučkovi a jeho kamarádům, dokonce i mým kamarádkám a jejich velkým dětem 20+ <3

Daniela B: To mě těší, díky :)

sušenky jsou mňamózní, s těstem se pracuje dobře, když je dost vychlazené, udělala jsem i plněné jahodovou marmeládou, doufám, že vnoučkovi budou chutnat, zdají se mi dost mastné, příště zkusím polovinu másla nahradit banánem, uvidím a dám vědět.

Daniela B: Moc děkuju za vyzkoušení a krásné fotky. Dejte určitě vědět, jak vnoučkovi chutnalo i jak se zadařilo s banánem :-)

Díky všem za pochvalu :) Co se týče sladkosti, jak píšu už v receptu, jsou takové kvůli dětem - jim stačí méně a osobně dceru nerada sladkým příliš "hýčkám", ale je to samozřejmě čistě individuální :-))

Zkusila jsem je upéct. Za mně bych přidala více cukru nebo medu. ;-)

Mrkvové pečivo je starý recept, chutné:-p+:yes:

Hezké, ukládám, asi je zkusíme s dětmi na kroužku vaření :yes::-)

Prima sušenky a krásné aranžmá :yes:+

Tématické fráze:
mrkvové sušenky, mrkvové sušenky recept, mrkvové sušenky pro děti, recept na mrkvove susenky, sušenky z mrkve, sušenky pro děti recept, recept na sušenky pro děti bez cukru, mrkvový sušenky, mrkvove susenky pro psy, orechovo mrkvove susenky, sušenky recept, susenky s mrkvi, sušenky bez cukru recept, recepty na mrkvové sušenky, recept mrkvove susenky, sušenky mrkvové, mrkvové sušenky pro děti recept, mrkove susenky, mrkvové sušenky bez cukru, mrkvove sesenky

Suroviny:
mrkev, mouka hladká, máslo, cukr, prášek do pečiva

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu