Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Drožďová polévka s dýni a kapáním

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 387 kJ /
332 kcal
Bílkoviny16,31 g
Tuky8,75 g
Vláknina15,50 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 114 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy41,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli s česnekem. Přidáme droždí a necháme rozpustit. Když se droždí rozvoní, přisypeme papriku, nakrájenou dýni a celer na kousky. Krok 2: Zalijeme vývarem, přidáme sůl a tymián. Vaříme cca 20 minut, do změknutí dýně. Mezitím připravíme kapání smícháním všech surovin. Krok 3: Polévku rozmixujeme ponorným mixérem. Připravíme mikrotenový sáček a čistý hrnek. Sáček dáme rohem do hrnku a vlijeme kapání. Naplněný sáček vezmeme nad polévku, ustřihneme malý růžek a lijeme tenké proužky do vroucí polévky. Krok 4: Polévku dochutíme čerstvě mletým pepřem, případně solí. Podáváme s kopečkem zakysané smetany.

Zveřejněno 1. 10. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AkWj

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AkWj

Marie

Komentáře (9)

Výborná polévka. Často dělám drožďové knedlíčky, ale takhle použít droždí mě nenapadlo. Po rozmixování jsem nastrouhala na jemno trochu mrkve pro barvu, dala kapání a nakonec čerstvou petržel. Děkuji za nápad.:yes:

madlina: Nechutila?

Vařím klasickou dýňovou krémovou polévku, ale ten nápad s droždím se mi líbí:yes:

Něco tak strašného snad nikdo nejí

Alena.Elizabeth1: prečo máte pocit, že je to strašné:-? Tekvicová polievka, ktorá je obohatená droždím a namiesto krutónov ako vložka jemné haluštičky - naozaj nič strašné:-! Ja dávam za nápad :yes:

martakv: :-K:-K:-K

Tématické fráze:
polévka s dýně s s droždím, kapani s droždím, drožďová krémová polévka, drožďová polévka z hokaido, drožďová polévka, mrkvova polevka s kapanim

Suroviny:
dýně hokkaido, cibule, česnek, droždí, celer, máslo, paprika sušená pálivá, sůl, pepř mletý, vývar zeleninový, tymián, vejce, voda, mouka hladká, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]