Řezy Sto let
Krásné podzimní tříbarevné řezy z dýně, máku a tvarohu můžete podávat i u vás doma. Surovin je sice použito trochu více, ale výsledné řezy jsou lahodné a úplně bez mouky. Můžete tedy mlsat bez výčitek.
Suroviny pro 1 plech
plech 20x25 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 975 kJ / 2 145 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,14 g |
Tuky | 122,25 g |
Vláknina | 31,35 g |
Cholesterol | 896 mg |
Sodík | 918 mg |
Sůl | 2,05 g |
Sacharidy | 145,99 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dýni omyjeme, rozpůlíme a odstraníme z ní semena. Loupat ji nemusíme. Nakrájíme ji na menší kostky, vložíme do hrnce a s troškou vody uvaříme doměkka. Trvá to asi 20 minut. Necháme částečně vychladnout, pak rozmixujeme a přidáme ostatní suroviny na dýňovou náplň.
Krok 2: Poté necháme částečně vychladnout, rozmixujeme na pyré a přidáme cukr, vejce, brambory, citronovou šťávu a džem. Na závěr zahustíme solamylem.
Krok 3: Jablko nastrouháme a smícháme s ostatními surovinami na makovou náplň.
Krok 4: Tvaroh vyklopíme do misky, přidáme žloutek, cukr, pudinkový prášek, zbytek zakysané smetany částečně použité na makovou náplň a vmícháme sníh, který ušleháme z bílku a špetky soli.
Krok 5: Menší plech vystříkáme olejem, vyložíme pečicím papírem a na něj rozetřeme nejpevnější makovou náplň. Na ni rozetřeme připravenou dýňovou náplň. Lehce ji posypeme strouhankou a na rozetřeme ochucený tvaroh.
Krok 6: Řezy pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 60 minut, do zpevnění tvarohu.
Zveřejněno 27. 10. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řezy Sto let
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1APP
Moje poznámka
Řezy Sto let
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1APP
Nejnovější recepty
Nejlepší povidla
Přidáno před 3 hodinami
Vepřová panenka na žampionech se špenátem
Přidáno před 6 hodinami
Tagliatelle s cuketou a rajčaty
Přidáno před 16 hodinami
Cizrnové kari s kokosovým mlékem
Přidáno před 16 hodinami
Čínské nudle s mletým masem
Přidáno před 16 hodinami
Barevná směs s těstovinami
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Salát Coleslaw
Hypnos před 1 hodinou
Kuřecí prsa v jogurtovo - česnekovém těstíčku
Ivana64 před 2 hodinami
Buchta z cukety
Martina101 před 3 hodinami
Vepřové na houbách
radbastim před 3 hodinami
Pražský koláč podle ČSN
pavlina.simr před 3 hodinami
Těstovinový salát
Elen0766 před 3 hodinami
Nejlepší špenát
mafinka888 před 4 hodinami
Citrónová Babeta z DP
Myskamk před 4 hodinami
Nivová omáčka
PetrM před 4 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
MartinaDolakova před 5 hodinami
Tématické fráze:
masarykovy rezy,
masarykovy řezy recept,
skromné řezy,
rezy prezident recepty,
řezy na léto,
řezy sto let,
100leté řezy recept,
president recept řezy,
prezident řezy,
masarikovi řezy,
top recepty rezy,
řezy prezident,
100 leté recepty,
řezy z tvarohu a maku
Suroviny:
dýně hokkaido,
cukr moučkový,
vejce,
brambory,
šťáva citronová,
solamyl,
jahodová marmeláda,
jablko,
smetana zakysaná,
cukr moučkový,
skořice,
vejce,
solamyl,
rum,
mák,
tvaroh měkký,
smetana zakysaná,
vejce,
sůl,
cukr moučkový,
pudink vanilkový
Komentáře (17)
(práve som si vravela, že by sa nejaké rezy zišli, že tu absentujú...
Krása
Mák mletý či nemletý? Mám skvělý recept na dort s višněmi, kde je korpus z nemletého máku...
No, možná to měl v genech, že