Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 513 kJ / 1 796 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 97,20 g |
| Tuky | 129,70 g |
| Vláknina | 20,19 g |
| Cholesterol | 651 mg |
| Sodík | 627 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 35,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Volskou oháňku nechte nasekat na dvoucentimetrové kousky. Olej zahřejte na vyšší teplotu, oháňku opečte do tmavohněda, přilijte 1 l vody, přikryjte a vařte 2 hodiny.
Krok 2: Cibuli a zeleninu očistěte, nakrájejte na malé kousky a na másle osmahněte do zlatova. Přidejte koření a sherry. Maso vyjměte, vykostěte, kosti vařte dalších 60 minut.
Krok 3: Vychladlé maso nakrájejte na malé kostičky. Polévku pomalu slijte přes jemné plátno, aby byla čirá. Vložte maso, zahřejte, ochuťte a podávejte.
Zveřejněno 6. 11. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vývar z volské oháňky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/40y1
Moje poznámka
Vývar z volské oháňky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/40y1
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 6 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 10 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 11 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 12 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 1 hodinou
Medvědí tlapky
hoopoo před 1 hodinou
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 1 hodinou
Banánky ze strojku
Vilik před 2 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 2 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 3 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 3 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 3 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 5 hodinami
Konfitovaná hovězí líčka
JanSmola před 5 hodinami
Tématické fráze:
vývar neloupaná cibule,
polévka z volské oháňky recept
Suroviny:
oháňka hovězí,
olej,
cibule,
mrkev,
celer,
pórek,
rajče,
máslo,
pepř celý,
bobkový list,
koření hřebíček,
sůl,
česnek,
tymián,
sherry
Komentáře (6)
No co?
No vyhodit, že
Stojí psáno: "Polévku pomalu slijte přes jemné plátno, aby byla čirá."
" maso nakrájejte na malé kostičky."
No, někde jste se patrně sekl, že
Litr vody? Tož to bude síla!
Ale líbí se mi, že nepočítáte pepř po kusech
***
Není nezbytné do VÝVARŮ zeleninu krájet...
...a cibule se vaří NELOUPANÁ
***
OT
Na oddělení tuku se dá koupit konvička
https://www.google.cz/search?ei=-1rhW-vsAcrIwALX5p...