Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 513 kJ / 1 796 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 97,20 g |
Tuky | 129,70 g |
Vláknina | 20,19 g |
Cholesterol | 651 mg |
Sodík | 627 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 35,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Volskou oháňku nechte nasekat na dvoucentimetrové kousky. Olej zahřejte na vyšší teplotu, oháňku opečte do tmavohněda, přilijte 1 l vody, přikryjte a vařte 2 hodiny.
Krok 2: Cibuli a zeleninu očistěte, nakrájejte na malé kousky a na másle osmahněte do zlatova. Přidejte koření a sherry. Maso vyjměte, vykostěte, kosti vařte dalších 60 minut.
Krok 3: Vychladlé maso nakrájejte na malé kostičky. Polévku pomalu slijte přes jemné plátno, aby byla čirá. Vložte maso, zahřejte, ochuťte a podávejte.
Zveřejněno 6. 11. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vývar z volské oháňky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/40y1
Moje poznámka
Vývar z volské oháňky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/40y1
Nejnovější recepty
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno před 4 hodinami
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno před 14 hodinami
Hovězí kližka na smetaně v pomalém hrnci
Přidáno před 15 hodinami
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno před 15 hodinami
Cibulové rizoto z papiňáku
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
essinKa před 49 minutami
Aljašská treska s koprovou omáčkou
ZboSy před 53 minutami
Vaječný salát s řapíkatým celerem
ZboSy před 55 minutami
Dietni segedinska polevka
Kajkajak před 1 hodinou
Brynzové halušky
ok1cmj236 před 2 hodinami
Hrnkové knedlíky z mikrovlnky
sidonie před 2 hodinami
Květák smažený v troubě
RaeRea před 2 hodinami
Smetanová omáčka z cukety a kořenové zeleniny (bez mouky)
Kratule před 3 hodinami
Mirabelkový sirup
Hanawagy před 4 hodinami
Domácí langoše
Mummy46 před 4 hodinami
Tématické fráze:
vývar neloupaná cibule,
polévka z volské oháňky recept
Suroviny:
oháňka hovězí,
olej,
cibule,
mrkev,
celer,
pórek,
rajče,
máslo,
pepř celý,
bobkový list,
koření hřebíček,
sůl,
česnek,
tymián,
sherry
Komentáře (6)
No co?
No vyhodit, že
Stojí psáno: "Polévku pomalu slijte přes jemné plátno, aby byla čirá."
" maso nakrájejte na malé kostičky."
No, někde jste se patrně sekl, že
Litr vody? Tož to bude síla!
Ale líbí se mi, že nepočítáte pepř po kusech
***
Není nezbytné do VÝVARŮ zeleninu krájet...
...a cibule se vaří NELOUPANÁ
***
OT
Na oddělení tuku se dá koupit konvička
https://www.google.cz/search?ei=-1rhW-vsAcrIwALX5p...