Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 658 kJ / 3 981 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 85,94 g |
Tuky | 183,93 g |
Vláknina | 19,95 g |
Cholesterol | 1,96 g |
Sodík | 1,03 g |
Sůl | 2,53 g |
Sacharidy | 485,59 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze surovin na těsto vypracujte drobenku, podle potřeby přidejte 2 až 3 lžíce vody a zpracujte do hladké koule. Těsto natlačte do formy velké asi 20x30 cm, vyložené pečicím papírem nebo do kulaté koláčové formy cca 30 v průměru. Plech s těstem dejte do mrazáku, než připravíte náplň.
Krok 2: Troubu zapněte na 170 st.C. Z důkladně odrhnutých citronů (nebo bio) ostrouhejte žlutou část kůry a vymačkejte šťávu. Suroviny na náplň pak pouze prošlehejte, nalijte na vychlazené těsto a pečte v předehřáté troubě asi 20 - 30 minut dozlatova.
Krok 3: Hotové řezy nechte vychladnout, případně ještě posypte moučkovým cukrem.
Zveřejněno 16. 11. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Citronové řezy s tymiánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GqJ0
Moje poznámka
Citronové řezy s tymiánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GqJ0
Nejnovější recepty
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno před 3 hodinami
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krupičková polévka
taleonka10 před 18 minutami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
KatkaZu před 1 hodinou
Kmínová polévka s cizrnou
TondaJ před 1 hodinou
Šťáva z květů černého bezu 2
Jindriskas před 2 hodinami
Bezé ořechová roláda se šlehačkou
Jandulka13 před 2 hodinami
Gnocchi s cuketou
veronika_straka před 2 hodinami
Květákové karbanátky
Valis před 3 hodinami
Domácí papardelle (nebo tagliatelle)
janatka před 3 hodinami
Rybízový koláč s drobenkou
kunananuk před 3 hodinami
Tématické fráze:
citronový tymián,
citronové řezy,
citronový koláč s tymiánu,
citronový řez,
citronovy koláč s tymianem,
rezi s citronem a tymianem
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
cukr moučkový,
máslo,
vejce,
cukr krupice,
citron,
škrob kukuřičný,
sůl
Komentáře (19)
Po ignorování těch co "já citrony nerada" zůstali ti, co unisono vzdychali "dyť je to nedopečenýýý"
***
Bez mého komentáře dostali porci a byli vyzváni: ochutnej a mluv!
Nikdo se nevyjádřil "dyť je to slanýýý"
Nikdo se nevyjádřil "dyť je to kyselýýý"
Nikdo se nevyjádřil "dyť je to moc citronovýýý"
Většinou tymián nezaznamenali a pokud ano, tak se slovy "no co co co co tam ještě je...?"
hosta:
Použil jsem velké citrony
Mlsná huba - hotové neštěstí
Tak už se to peče...
Křehké těsto dělám trošku jinak (zmrzlé máslo strouhám nebo jen jen tak tak povolené sekám nožem na kostičky), ale tady vlastně nestojí, jak se dělá drobenka
Akorát když jsem viděl, že šťávy do krému je 240 ml, tak jsem jí dal míň, ale tu hromadu kůry jsem neumenšoval - uvidíme, esli to nebude jak limoncello
Eja57:
Vy na tom račte být ještě dobře...
Já peču na zítra pro mančaft a ač sám masochista, tak se budu mít co držet, abych odolal a nebyl jako Jiří Krejčík ve Slavnostech sněženek, že
No, jak píšu: Mlsná huba - hotové neštěstí
***
http://www.apetitonline.cz/tipy-a-triky/skola-pece...
Opravdu tolik?
(zarovnaná, nebo vrchovatá?
K receptu nejsou žádné komentáře.