Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Citronové řezy s tymiánem

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 658 kJ /
3 981 kcal
Bílkoviny85,94 g
Tuky183,93 g
Vláknina19,95 g
Cholesterol 1,96 g
Sodík 1,03 g
Sůl2,53 g
Sacharidy485,59 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze surovin na těsto vypracujte drobenku, podle potřeby přidejte 2 až 3 lžíce vody a zpracujte do hladké koule. Těsto natlačte do formy velké asi 20x30 cm, vyložené pečicím papírem nebo do kulaté koláčové formy cca 30 v průměru. Plech s těstem dejte do mrazáku, než připravíte náplň. Krok 2: Troubu zapněte na 170 st.C. Z důkladně odrhnutých citronů (nebo bio) ostrouhejte žlutou část kůry a vymačkejte šťávu. Suroviny na náplň pak pouze prošlehejte, nalijte na vychlazené těsto a pečte v předehřáté troubě asi 20 - 30 minut dozlatova. Krok 3: Hotové řezy nechte vychladnout, případně ještě posypte moučkovým cukrem.

Zveřejněno 16. 11. 2018

Poznámka autorky hosta

Podle Kateřiny Bičíkové, www.prozeny.cz. Autorka píše, že "..sladké i slané zároveň, kyselé i jemně kořeněné, takové jsou citronové řezy ovoněné tymiánem – vydrží dlouho vláčné....". Má pravdu, jen s tou výdrží si nejsem jistá :D

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Citronové řezy s tymiánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GqJ0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Citronové řezy s tymiánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GqJ0

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Vyzkoušeno a vynikající! <3 Citronové šťávy jsem měla 200 ml a myslím, že by stačilo i méně, koláč byl opravdu hodně kyselý, ale dali jsme si na něj ušlehanou smetanu a s ní to byl luxus. :yes:

No, z mého pohledu se degustace moc nepovedla... 8-(
Po ignorování těch co "já citrony nerada" zůstali ti, co unisono vzdychali "dyť je to nedopečenýýý";-( (okraj byl chrumkavý :yes: spodek změkl! Dost možná si cucl z krému i 24 hodinovým skladováním... Nevím, barva byla OK.
***
Bez mého komentáře dostali porci a byli vyzváni: ochutnej a mluv!
Nikdo se nevyjádřil "dyť je to slanýýý"
Nikdo se nevyjádřil "dyť je to kyselýýý"
Nikdo se nevyjádřil "dyť je to moc citronovýýý"
Většinou tymián nezaznamenali a pokud ano, tak se slovy "no co co co co tam ještě je...?" :-)

hosta:
Použil jsem velké citrony

casino: Casino, Vy jste opravdu neúnavný zkoušeč nových receptů, to tedy obdivuju!

Přímo miluju francouzský citronový koláč :yes::yes::yes: a tohle musí být taky dobrota:-).

hosta: Já vím, měla jsem na mysli ten tvůj, jen jsem to zapomněla napsat:-O.

:yes:<3 vypadají úžasně a určitě tak i chutnají :-K zatím jsem je dělávala bez tymiánu ale mám ráda takové změny, díky za recept :yes:

Upečeno tak jak jsem psala, citronový tymián do náplně. Bylo to kamarádce "na zakázku", chtěla něco nezvyklého pro návštěvu...testovací kousek ještě před obědem a prý :yes::yes::yes:

hosta:
Mlsná huba - hotové neštěstí :-8
Tak už se to peče...
Křehké těsto dělám trošku jinak (zmrzlé máslo strouhám nebo jen jen tak tak povolené sekám nožem na kostičky), ale tady vlastně nestojí, jak se dělá drobenka :-)
Akorát když jsem viděl, že šťávy do krému je 240 ml, tak jsem jí dal míň, ale tu hromadu kůry jsem neumenšoval - uvidíme, esli to nebude jak limoncello ;-)

Eja57:
Vy na tom račte být ještě dobře...:-D
Já peču na zítra pro mančaft a ač sám masochista, tak se budu mít co držet, abych odolal a nebyl jako Jiří Krejčík ve Slavnostech sněženek, že ;-)
No, jak píšu: Mlsná huba - hotové neštěstí :-(
***
http://www.apetitonline.cz/tipy-a-triky/skola-pece...

casino: ideálně se křehké těsto dělá v robotu - drobenka a troška ledové vody nakonec. Pokud se mi nechce matlat mísa od robotu, dělám rukama ze studeného nadrobno posekaného másla (to se mi nechce matlat ani struhadlo, strouhám tehdy, když zapomenu máslo v mrazáku) - a pak na plechu těsto hned do mrazáku:-)

Teda, to je zajímavý recept, říká si o vyzkoušení :-):yes: Určitě brzy vyzkouším!

Vypadá úžasně a dostala jsem na něj strašnou chut:yes::yes:<3<3

medanek: Já také - mám doma čerstvý citronový tymián, dám ho do náplně místo sušeného do těsta:yes:

Já jsem si podle fotky myslela,že je tam tvarohová náplň:-8Koláč vypadá moc hezky a recept se mi líbí:-K:yes:

Hmm, zajímavé, ráda vyzkouším. :-8:yes:

"1 lžička soli"
Opravdu tolik? :-O
(zarovnaná, nebo vrchovatá? :-8

casino: rovná - doplním. To těsto je tenké, ani tam není nijak, než příjemně, cítit:-)

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
citronový tymián, citronové řezy, citronový koláč s tymiánu, citronový řez, citronovy koláč s tymianem, rezi s citronem a tymianem

Suroviny:
mouka hladká, sůl, cukr moučkový, máslo, vejce, cukr krupice, citron, škrob kukuřičný, sůl

Přidat fotografie receptu