Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 207 kJ / 2 201 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 120,23 g |
| Tuky | 18,26 g |
| Vláknina | 49,90 g |
| Cholesterol | 120 mg |
| Sodík | 226 mg |
| Sůl | 0,30 g |
| Sacharidy | 375,42 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso umeleme (nebo pokrájíme nadrobno), škvarky posekáme, česnek rozmačkáme - vše smícháme s krupicí, kořením, zalijeme vývarem, promícháme, podle chuti dosolíme a necháme min. půl hodiny stát. Můžeme přidat i nastrouhané vařené brambory, placky budou vláčnější, méně křupavé. Těsto by mělo být řidší, něco mezi lívanci a bramboráky :D.
Krok 2: Plech (cca 30x40 cm) vymažeme trošku sádlem, vyložíme pečícím papírem (ten taky vymažeme sádlem) a odpočinuté těsto na něj roztřeme do výšky asi 1-2 cm. Pečeme na 170 st.C dozlatova, teplé krájíme na čtverce.
Zveřejněno 14. 10. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mrzák
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2BXz
Moje poznámka
Mrzák
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2BXz
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 1 hodinou
Grinchův elixír
Přidáno před 16 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 19 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 7 minutami
Vánočka III
Marcela.Ma. před 2 hodinami
Kapří hranolky
loing před 11 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 11 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 11 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 11 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 12 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 13 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 13 hodinami
Tématické fráze:
mrzáci,
jídlo mrzák,
peceny mrzak,
mrzáci recept,
mrzák na na plech,
top receptymrzak
Suroviny:
maso vepřové,
škvarky,
krupice pšeničná,
majoránka,
saturejka,
pepř,
sůl,
česnek,
vývar masový,
sádlo
Komentáře (10)