Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na kostky libovolné velikosti, kůži na čtverce cca 6x6 cm.
Krok 2: Do každé čisté sklenice dáme na dno 1 čtverec kůže a naplníme střídavě masem. Nahoru opět dáme kůži, slabou lžičku soli a 1 malou naběračku (mám 6.5 cm průměr) převařené vody.
Krok 3: Vaříme první den 90 minut, necháme stát do druhého dne a opět vaříme, už stačí jen 60 minut. Teplotu při zavařování udržujeme pod bodem varu.
Krok 4: Servírujeme na krajíci chleba se salátem a zdobíme cibulí, kapií a okurkou, nebo čímkoliv co máme rádi.
Zveřejněno 21. 4. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chléb s domácím zavařeným masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4ZDJ
Moje poznámka
Chléb s domácím zavařeným masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4ZDJ
Nejnovější recepty
Nivová pomazánka s hruškou
Přidáno před 4 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Přidáno před 5 hodinami
Bramborové knedlíky plněné masem z uzených žeber
Přidáno před 5 hodinami
Vepřová plec s chorizem a fazolemi
Přidáno před 6 hodinami
Alsaský cibulový koláč podle Z. Pohlreicha
Přidáno před 11 hodinami
Hrstková polévka s majoránkou
Přidáno 23. 9. 2025 19:37:22
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Petaroxy před 19 minutami
Dvacetiminutový švestkový koláč
Noumik před 1 hodinou
Česneková omáčka ke grilovanému masu
ok1cmj před 1 hodinou
Bramborový koláč s meruňkami
Alamatej před 2 hodinami
Luxusně nadýchané marmeládové rolky z kynutého těsta
Suzy8 před 2 hodinami
Putimská vepřová pečeně
TerezaP před 3 hodinami
Švestkové řezy s tvarohem
Nadatode před 3 hodinami
Jablečný crumble
ErikaU před 4 hodinami
Kuřecí střapačky v bramborákovém těstě
Sahula před 4 hodinami
Extra rychlé lívance
Helusadolezusacz před 7 hodinami
Tématické fráze:
co se zavařenym vepřovym masem
Suroviny:
plec vepřová,
bůček,
kůže vepřová,
sůl,
voda,
chléb,
cibule červená,
kapie žlutá,
salát,
okurka čerstvá
Komentáře (6)
No a když se nechá voda probublávat (tedy vařit při 100°C), tak i tak bude maso OK