Chléb s domácím zavařeným masem

medanek Kuchařka: medanek

Vepřové maso 5 názorů

Suroviny

Maso:
2/3 vepřové plece nebo kýty
1/3 bůčku
vepřová kůže
sůl
převařená voda
Dále:
krajíce chleba
červená cibule
žlutá kapie
listy zeleného salátu
okurka
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky libovolné velikosti, kůži na čtverce cca 6x6 cm.

  2. Do každé čisté sklenice dáme na dno 1 čtverec kůže a naplníme střídavě masem. Nahoru opět dáme kůži, slabou lžičku soli a 1 malou naběračku (mám 6.5 cm průměr) převařené vody.

  3. Vaříme první den 90 minut, necháme stát do druhého dne a opět vaříme, už stačí jen 60 minut. Teplotu při zavařování udržujeme pod bodem varu.

  4. Servírujeme na krajíci chleba se salátem a zdobíme cibulí, kapií a okurkou, nebo čímkoliv co máme rádi.

Poznámka

Takto zavařené maso vydrží v chladu hodně dlouho, i několik měsíců a dá se použít na mnoho různých pokrmů.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 130 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Chléb s domácím zavařeným masem

  • medanek medanek(autor receptu)

    RubyRom: Děkuji Romanko,:-K

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    Potíž je v tom, že když se vaří při 100°C , tuk může probublat pod víčko na gumičku a sklenice nechytí. O maso tedy v zásadě nejde.

    Odpovědět

  • RubyRom RubyRom

    To je nádhera, to bych si pochutnala! :yes:

    Odpovědět

  • medanek medanek(autor receptu)

    casino: Máš pravdu:-) párkrát se mi stalo, že jsem neuhlídala :-8

    Odpovědět

  • casino casino

    "Teplotu při zavařování udržujeme pod bodem varu"
    No a když se nechá voda probublávat (tedy vařit při 100°C), tak i tak bude maso OK :-)

    Odpovědět

Tématické fráze: co se zavařenym vepřovym masem