Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špaldový ořechový dort s mascarpone-tvarohovým krémem

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Johanka128 Johanka128

Náročný

Suroviny

Porce: forma 20-22 cm

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 642 kJ /
4 934 kcal
Bílkoviny166,76 g
Tuky351,39 g
Vláknina22,30 g
Cholesterol 2,22 g
Sodík 1,29 g
Sůl2,16 g
Sacharidy244,07 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky. Krok 2: Z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně do něj zašleháváme žloutky, cukr a mouku. Nakonec přidáme ořechy, rum a vyšleháme hladké těsto. Bude řídké. Krok 3: Dortovou formu vymažeme olejem a vysypeme moukou. Vlijeme dortové těsto a pečeme na cca 180 stupňů - je třeba hlídat dobu pečení podle zkušenosti s troubou. Propečenost těsta zkusíme párátkem. Krok 4: Upečený dortový korpus vyndáme z trouby, hned ho z formy vyklepneme a necháme vychladnout. Krok 5: Připravíme si krém - tvaroh rozšleháme s mascarpone, cukrem a limetkovou šťávou do husté roztíratelné konzistence. Krok 6: Dortový korpus rozřízneme, obě poloviny potřeme malinovou marmeládou. Na jednu polovinu natřeme krém a přiklopíme druhou polovinou - korpus, malinová marmeláda, krém, marmeláda a opět korpus. Krok 7: Celý dort potřeme krémem. Bok dortu můžeme posypat čokoládovým zdobením nebo mletými ořechy. Povrch dortu ozdobíme podle svého, dala jsem borůvky a čokozdobením jsem napsala nápis. Barevně by se hodily i maliny nebo jahody. Krok 8: Hotový dort necháme před podáváním několik hodin v ledničce.

Zveřejněno 15. 5. 2019

Poznámka autorky Johanka128

Dělala jsem mamce dort k narozeninám, inspirovala jsem se skládaným ořechovým dortem, podle kterého jsme vytvořila tento. Je naprosto luxusní, kombinace špaldové mouky a ořechů dodá výbornou chuť. Není moc sladký. Krém je lehký a výborný.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0ZrL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0ZrL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
spaldovy dort, korpus na dort ze špaldové mouky, korpus ze špaldové mouky, špaldový korpus na dort, spaldovy na dort, korpus ze špaldové mouky a ořechy, špaldový dort recept, dort ze špaldy, korpus ze spaldove bez mouky, ze špaldové mouky s ořechy, dort ze špaldové mouky a ořechy, dort ze špaldové mouky, tvarohovy dort s ořechy, ořechový dort s mascarpone malinami, dortový korpus z spaldove mouky, korpus na dort z ze špaldové mouky, korpus ze špaldové mouky recept, dort s mascarpone recept, recept na krém z mascarpone a tvarohu, špaldovo-ořechový dorty

Suroviny:
vejce, cukr hnědý, mouka špaldová hrubá, ořechy vlašské, rum, olej, džem malinový, tvaroh, mascarpone, cukr moučkový, limetka, zdobení čokoládové, borůvky

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu