Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 890 kJ / 930 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,58 g |
Tuky | 24,67 g |
Vláknina | 6,82 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 148,96 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vodě dobře rozmícháme droždí, pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto. Je-li mouka více savá, můžeme jí 0,5-1 lžíci během hnětení přidat. Těsto by mělo být příjemně tvárné (např. jako měkká žvýkačka).
Hotové necháme 30-45 minut kynout. Krok 2: Vykynuté těsto propracujeme a rozválíme na nevelký obdélník, cca 25x20 cm a necháme ho pár minut odpočinout. Krok 3: Nožem nebo rádýlkem na pizzu plát těsta rozkrájíme na 1-1,5 cm široké proužky, které při přenášení na plech s pečícím papírem nebo fóliíí v rukách opatrně natáhneme na šířku plechu. Tam je můžeme nechat takhle dlouhé nebo je překrojit napůl. Krok 4: Než se na 200°C nahřeje trouba, tyčky dokynou - upečeme je v dobře vyhřáté troubě, 13-17 minut. Kdo má rád tyčky křupavější, sníží v druhé půli pečení teplotu trouby a tyčky dopéká (dosouší) o něco déle.
Hotové necháme 30-45 minut kynout. Krok 2: Vykynuté těsto propracujeme a rozválíme na nevelký obdélník, cca 25x20 cm a necháme ho pár minut odpočinout. Krok 3: Nožem nebo rádýlkem na pizzu plát těsta rozkrájíme na 1-1,5 cm široké proužky, které při přenášení na plech s pečícím papírem nebo fóliíí v rukách opatrně natáhneme na šířku plechu. Tam je můžeme nechat takhle dlouhé nebo je překrojit napůl. Krok 4: Než se na 200°C nahřeje trouba, tyčky dokynou - upečeme je v dobře vyhřáté troubě, 13-17 minut. Kdo má rád tyčky křupavější, sníží v druhé půli pečení teplotu trouby a tyčky dopéká (dosouší) o něco déle.
Zveřejněno 2. 5. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pálivé tyčky pro plechové huby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YLRA
Moje poznámka
Pálivé tyčky pro plechové huby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YLRA
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 6 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 18 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 21 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá ořechová bábovka
Anna.Milkova před 21 minutami
Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky
Missa25 před 28 minutami
Kefírové lívance II
vavravictoria1 před 40 minutami
Klasická koprová omáčka s vejcem
frantisek66 před 1 hodinou
Hamburská vepřová kýta
Pisarak před 1 hodinou
Vepřová kotleta s houskovým knedlíkem
Pisarak před 1 hodinou
Toskánský bůček
poirotka před 2 hodinami
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 2 hodinami
Zadělávaná mrkev s hráškem
Mimino před 3 hodinami
Suroviny:
voda,
olej,
mouka hladká,
sůl,
paprika sušená pálivá,
droždí čerstvé
Komentáře (17)
Nevedela som odhadnúť množstvo mletej feferónky, ochutnávala som surové cesto, ale po upečení je to beztak iné...
https://www.fler.cz/shop/moravska-keramika