Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 758 kJ / 181 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,19 g |
| Tuky | 11,87 g |
| Vláknina | 7,76 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 16 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 14,45 g |
Postup přípravy
Důležité jsou dvě věci:
1) Dobře zakrytá nádoba, ve které řízky v troubě dopékáme, jinak se maso vysuší!
2) Použité nádobí – nejen např. kastrol ale i poklička nesmí mít ucha nebo úchyty z plastu, pozor na to!
Takto dokončuji i vepřové řízky, ale na ty ještě na každý rozetřu kousínek másla, pod řízky dávám pařáček, aby neležely v loužičce tuku. Ten odkapaný tuk lze použít na pokropení brambor, z větší části je to máslo jen s troškou oleje.
Zveřejněno 13. 7. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní králičí nebo kuřecí řízky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2MkA
Moje poznámka
Pikantní králičí nebo kuřecí řízky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2MkA
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 10 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 16 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 18 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 19 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Priserka před 44 minutami
Domácí česnečka
Milan68 před 51 minutami
Vepřové výpečky II
DunkaStehlikova1975 před 1 hodinou
Feferonová pasta - pálihub
pazderka83 před 1 hodinou
Plovdivské maso
PaveL2002 před 1 hodinou
Vepřová panenka se švestkama
lumir.pecka před 3 hodinami
Koprová omáčka
oswaldjan23 před 4 hodinami
Dokonalá zelňačka
pazderka83 před 4 hodinami
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 12 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 15 hodinami
Tématické fráze:
kralici rizky v troubě,
jak usmažit měkké králičí řízky,
řízky z králíka,
chrumkavy kureci řízek recept,
měkké řízky z králíka
Suroviny:
králík,
olej,
česnek,
cibule,
skořice,
koření kari,
ocet,
olej,
sůl
Komentáře (9)
My jsme měli to štěstí, že nás mnoho roků zásobili rodiče z domácího chovu, chápu, že každý tu možnost nemá, ani my už ne, ale asi 2x do roka se mi podaří sehnat ještě domácího ušáka a je to o něčem jiném.
Recept se mi líbí, jen mám tu zkušenost, možná to byla náhoda, že jsem jednou nastrouhala cibuli a byla pak hořká. Proto ji raději velmi jemně krájím nožem
Onehdá jsem u kamarádů pomáhala s úpravami na zahradě po rekonstrukci bytu a nabídla se, že i uvařím z donesených surovin. Tvářili se kysele, že teda jako kuře, zeleninu a bylinky a brambory vše do jednoho pekáče nic moc, a pak málem sežrali i kosti...nepřinesla jsem vodňanské ptactvo ale KUŘE...Nejvíc je to znát na kuřecím vývaru - tam se už podle vůně pozná, jestli je to KUŘE...
...a do české kotliny dorazí až z pyrenejského poloostrova