

Kuřecí stehna s indickým kořením a s kuskusem
Suroviny 4 porce
- 4 kuřecí stehna s kůží
- 3 lžičky kurkumy
- 1,5 lžíce garam masala
- 2 lžičky soli
- 2 větší cibule
- 3 stroužky česneku
- 500 ml kuřecího vývaru
- 250 g kuskusu
- 2 lžíce oleje
Postup přípravy receptu
Na začátek umytá kuřecí stehna obalíme v polovině koření ze všech stran, rozpálíme na velké pánvi 1 lžíci oleje, smažíme zhruba 10 minut kůží směrem dolů. Zatím nakrájíme na drobno cibuli a česnek. Stehna obrátíme na druhou stranu a smažíme další dvě minuty.
Jakmile jsou stehna dozlatova opečená, vyndáme je z pánve, na kterou dáme druhou lžíci oleje a česnek s cibulí. Restujeme zhruba 8 minut, přidáme zbytek koření a smažíme ještě minutu. Zalijeme připraveným vývarem, přivedeme k varu a vrátíme stehna na pánev.
Přikryjeme pokličkou a dusíme zhruba 40 minut, podle velikosti stehen. Když máme s masem hotovo, opět ho vyndáme a nasypeme kuskus ke směsi cibule a vývaru.
Pokud je ještě tekutiny tolik, aby byl všechen kuskus ponořen, nemusíme přilívat další vodu, jinak ano. Počkáme, než se všechna voda vsákne a mícháme.
Potom ještě necháme 5 minut dojít pod pokličkou, až se jednotlivá zrníčka od sebe oddělují.
Poznámka od kuchařky
Více na http://zghettablog.blogspot.cz/2012/10/indicka-kur...
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuřecí stehna s indickým kořením a s kuskusem
-
Frantiska:A ja zatial nepoznám nikoho, kto by tú cholesterovú bombu jedol.
Ale proti gustu ziaden disputát. Kazdý sám najlepsie vie, co mu vyhovuje.
Dúfam, ze som tým nikoho nenas...la. -
ja kuzicku z kurete miluji a osobne jsem nevidela nikoho, kdo by ji vyhazoval :)
-
Vladimíra: Dobrý den, tou inidckou kuchyní jsem myslela koření (kurkumu a garam masala) a tudíž jen to kuře, kus-kus zkrátka beru jen jako přílohu.
Já osobně kůži taky sundávám, ale vím o spoustě lidí, kteří křupavou kůžičku berou jako vrchol kulinářského zážitku :)
Každopádně, díky za komentář. -
Recept je zaujímavý, až na to, že couscous je typický produkt zo západného pobrežia severnej Afriky (Maghreb) a teda s indickou kychynou má asi tolko spoločné ako Vepřo-knedlo-zelo so židovskou.
Co sa týka receptu nechápem, prečo má byt mäso s kožou, ked ju aj tak každý potom vyhodí, iba čo pridá cholesterol pri príprave. Ináč celkom fajn. -
Indickou kuchyni máme v oblibě a nachytala jsem na ni i řadu přátel. Recept si ukládám, ale prozatím aspoň pošlu bod. Moc se mi líbí.
+
-
-
Vidím žlutě a říkám si..ááááá, Indie!! A je to tak.
Mám ráda jídla připravená i jinak než naše. Takže se mi to moc líbí!
-
Bibinka:Děkuji, to víte, že to není špatný, je to dokonce velmi dobrý! :D
-
spagetka:Zobrazilo se mi to, takže to zvládlas dobře :) Na blogu bude následovat tažený štrúdl a makový závin, tak můžeš občas kontrolovat :)
-
nigge:aháá, písla jsem ti i na blog, ale jako anonym, trošku nevím, jak a co použít, tak se nezlob. Jinak pochopila jsem tě a blog ukládám taky
-
spagetka:To je pravda, myslím takovou tu silnější kůži, na obrázcích na blogu je to patrné :)
-
nigge:Verunko, to vůbec nemusí být špatný, obsahuje to jen samé dobré suroviny. Máš 2.boda
-
Počkej, ale stehýnka mají kůží ze všech stran. Jinak recept se mi líbí
-
Energetické hodnoty, obrázkový postup a další info zde: http://zghettablog.blogspot.cz/2012/10/indicka-kur...