Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 624 kJ / 388 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,42 g |
| Tuky | 33,27 g |
| Vláknina | 4,30 g |
| Cholesterol | 101 mg |
| Sodík | 21 mg |
| Sůl | 0,05 g |
| Sacharidy | 15,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cukety omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kostky. Mladé se nemusí loupat.
Krok 2: V hlubší pánvi rozehřejeme polovinu másla, přidáme cuketu, mírně osolíme a krátce podusíme. Cukety vyndáme a do pánve dáme zbytek másla, rozehřejeme ho a zasypeme moukou. Uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme chladným vývarem. Prošleháme, přivedeme k varu a necháme provařit 15-20 minut
Krok 3: Vložíme připravené cukety, promícháme, dochutíme solí, pepřem a koprem.
Na závěr můžeme zjemnit smetanou.
Kdo má rád, může dochutit citronem a špetkou cukru.
Podáváme např. k vařenému hovězímu masu, já jsem zvolila pečené kuře a brambory.
Na závěr můžeme zjemnit smetanou.
Kdo má rád, může dochutit citronem a špetkou cukru.
Podáváme např. k vařenému hovězímu masu, já jsem zvolila pečené kuře a brambory.
Zveřejněno 3. 8. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zadělávaná cuketa s koprem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8VYo
Moje poznámka
Zadělávaná cuketa s koprem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8VYo
Nejnovější recepty
Trhaná krkovice
Přidáno před 1 hodinou
Hráškový krém bez mouky se smetanou a křupavou slaninou
Přidáno před 1 hodinou
Plněná kuřecí kapsa broskví, šunkou a sýrem a sosík
Přidáno před 2 hodinami
Podzimní skořicové rolky s krémem
Přidáno před 3 hodinami
Losos s hráškovým pyré
Přidáno před 6 hodinami
Marinovaný pečený bůček, špekové knedlíky, restované zelí a silná omáčka z výpeku
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramboračka
JanaPav před 25 minutami
Jednoduché kynuté těsto na cokoli - slané i sladké
Petraska před 1 hodinou
Maminčina ořechová bábovka
Priserka před 2 hodinami
Bábovka šlehačková čtyřvaječná
sab.pol@ před 2 hodinami
Domácí houstičky
Vratis před 2 hodinami
Babiččin trhanec s jablky
Jandulka18 před 3 hodinami
Piškotový svítek do polévky
Kajkajak před 3 hodinami
Salátový losos
Kajkajak před 3 hodinami
Nejsilnější zeleninový vývar
Kajkajak před 3 hodinami
Bublanina
pesskecupem před 3 hodinami
Suroviny:
cuketa,
máslo,
mouka hladká,
vývar,
sůl,
pepř mletý,
kopr čerstvý,
smetana ke šlehání
Komentáře (15)
Zda se to velice "noblesni", ale tak se to vse jmenuje ve francouzstine. Z toho je vidno, kde ze ceska kuchyne v dobach minulych inspirovala.
Krasne jsi navarila a foto
No ale - povedlo nebo spíš nepovedlo se mi jednou s patizonem ...byl skoro na kaši...estetika nic moc
Jen bych možná Maris prohodila fotky, ta hlavní je krásná ( dala bych si ty krásné brambory, mňam) ale recept je o cuketce a ta je tady trochu vzadu...