Suroviny
Porce: 4+
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 613 kJ / 863 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,78 g |
Tuky | 25,34 g |
Vláknina | 37,21 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 360 mg |
Sůl | 0,91 g |
Sacharidy | 104,41 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibulku a česnek nakrájíme nadrobno. Na rozpáleném oleji mírně cibulku s česnekem osmahneme, přidáme solamyl a připravíme světlou jíšku.
Krok 2: Přidáme čočku, majoránku, bobkové listy, bujon a zalijeme vodou. Necháme vařit, dokud čočka nezměkne, občas je dobré polévku zamíchat, případně podlít více vody dle potřeby.
Krok 3: Ozdobíme stroužky cibule a sojové omáčky.
Zveřejněno 7. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čočková polévka s cibulkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5Dkq
Moje poznámka
Čočková polévka s cibulkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5Dkq
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Švestkový koláč se skořicí
Přidáno před 2 hodinami
Švestkový koláč s drobenkou II
Přidáno před 2 hodinami
Pão de Queijo
Přidáno před 2 hodinami
Rohlíky I
Přidáno před 6 hodinami
Lilek s bazalkovým dipem
Přidáno před 6 hodinami
Veka z kefíru
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 11 minutami
Vepřová po bulharsku
Kajkajak před 1 hodinou
Knedlík z domácí pekárny
vladhn před 2 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
phanusov před 2 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
alcerm před 3 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
High-5 před 4 hodinami
Gnocchi se špenátem a lososem
LenkaVojtechova před 4 hodinami
Hrníčkový ovocný koláč
Lucie Hertlova před 4 hodinami
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Mika1307 před 4 hodinami
Vláčná mramorová bábovka
Amater.fillip před 4 hodinami
Suroviny:
čočka červená,
cibule,
česnek,
majoránka,
bobkový list,
olej rostlinný,
bujon kuřecí
Komentáře (22)
Mj. - tento recept vznikl při použití CtrlV a CtrlC z receptu https://www.toprecepty.cz/recept/60849-jemna-polev...
i před aktivací bylo původně v surovinách "2 PL hladké solamylu/škrobu"
Má smysl to zkusit, nebo je to totální ptákovina
Vzpomínám, že kdysi byl škrob v receptu s čímsi na pánvičce. Napřed to bylo jako žvýkačka a pak se to připalovalo jako ďas