Vepřová kýta pečená, rychlá a jednoduchá
Jednoduché a velmi chutné jídlo. Není třeba nic víc přidávat. Děláme v jednom pekáčku, který vymažeme sádlem, přidáme vepřovou kýtu, nakrájenou cibuli a dochutíme jen solí a kmínem. Podáváme s bramborovými hranolky.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 898 kJ / 932 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 159,95 g |
Tuky | 24,42 g |
Vláknina | 10,50 g |
Cholesterol | 300 mg |
Sodík | 404 mg |
Sůl | 0,75 g |
Sacharidy | 15,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nakrájíme vepřovou kýtu na plátky, osolíme a pokmínujeme. Není třeba naklepávat.
Krok 2: Skleněnou zapékací mísu řádně vymažeme sádlem a vysypeme ji na čtvrtkolečka nakrájenou cibulí. Na cibuli uložíme plátky masa.
Krok 3: Podlijeme 1 dl vody, zakryjeme skleněnou poklicí a dáme péct do trouby na 220 °C.
Krok 4: Průběžně obracíme maso, aby se cibulka dostala pod něj a nespálila se. Po necelé hodině je hotovo.
Krok 5: Podáváme s hranolky, fritovanými v horkovzdušné fritéze bez tuku.
Zveřejněno 24. 11. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová kýta pečená, rychlá a jednoduchá
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R9w0
Moje poznámka
Vepřová kýta pečená, rychlá a jednoduchá
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R9w0
Nejnovější recepty
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 6 hodinami
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 6 hodinami
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 13 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 15 hodinami
Těstoviny s treskou a pepřem
Přidáno před 23 hodinami
Vepřová plec se špenátem
Přidáno 19. 10. 2025 15:32:36
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové karé na cibuli
misula29 před 30 minutami
Palačinky - klasické
Lukrejka před 1 hodinou
Vepřovo-špenátová roláda na česneku
PavlaJ před 1 hodinou
Hrníčková bábovka od babičky
Lukrejka před 3 hodinami
Závin tažený jablečný
Majkaa před 4 hodinami
Hlíva ústřičná jako "minutka"
KrisZaezemi před 5 hodinami
Domácí kmínový chleba
KristulaT před 5 hodinami
Babiččiny blbouny
KristulaT před 6 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Renata1101 před 6 hodinami
Španělské ptáčky
Jan@Novy před 6 hodinami
Tématické fráze:
pečená vepřová kýta,
vepřová kýta recept,
pomalu pečená vepřová kýta,
veprova kyta pecena,
vepřová kýta pomalu pečená,
vepřová kýta recepty,
pečena vepř. kyta,
recepty vepřová kýta pečená,
vepřová kýta s hranolky,
vepřová kyta.recept,
fritování horkým vzduchem recepty,
játra v v horkovzdušné fritéze,
vepřová kýta s na hranolky,
recept vepřové kýta,
recept vepřová kýta,
pečená vepřová kýta recept,
recept pečená vepřová kýta,
vepřova kýta pečená recepty,
vepřová kýta s hranolkama,
pečené vepřové maso horkovzduchem
Suroviny:
kýta vepřová,
cibule,
sůl,
kmín celý,
sádlo,
hranolky
Komentáře (8)
No, položme s na otázku co je FRITOVÁNÍ, že
Myslím si, že JE rozdíl v úpravě horkým vzduchem vs. úpravou v páře
Mě spíše zajímalo kterým způsobem se to více podobá pommes frites?
domácí hranolky fritované v horkém vzduchu
Postup:
Podávala jsem s hranolky, fritovanými v páře bez tuku
No, asi jsem nejedl ani jedno, ale patrně v tom bude rozdíl, že